Testével melegítette egy macska az oroszországi hidegben hagyott kisbabát

Könnyen lehet, hogy ezzel az életét mentette meg.

Masha egy Oroszországban élő, termetes, bundás macska, akinek nincsen gazdája, azaz úgyszólván rengeteg gazdája van. Utcai cica, akit jól ismernek a településen, ahol mászkálni szokott. Rendszeresen adnak neki ennivalót, sőt a legnagyobb hidegben van, aki be is engedi őt melegedni, például a garázsába vagy a pincéjébe.

De amit még 2016 telén tett ez az állat, az az emberi hőstettekkel ér fel.

Egy 68 éves asszony, aki a fogcsikorgató hidegben úgy döntött, beengedi a cicát a lépcsőházba, egyszerre heves nyávogásra lett figyelmes a lépcsőház közös pincéjének irányából.

Masha olyan kétségbeesetten nyávogott, hogy az asszony rögtön azt gondolta: valami baja történhetett. Ezért gyorsan lesietett hozzá a pincébe.

Amit azonban lent talált, az minden képzeletét felülmúlta: egy kartondobozba fektetett kisbabát pillantott meg, aki mellett ott feküdt a macska, és a testével melegítette őt.

A legfeljebb 12 hetes csecsemőt azonnal kórházba vitték; az induló mentőautó után sokáig szaladt még Masha, akiben nyilvánvalóan felébredtek az anyai ösztönök. “Aggódott, vajon hova visszük a babát. Mögöttünk futott nyávogva” – mesélte a mentőautó vezetője.

Szemtanúk elmondása szerint az állat még órákon át ott maradt, ahol utoljára látta az autót, remélve, hogy az visszatér a babával együtt.

A vizsgálatok alapján a kisfiú már órák óta feküdt ott, és a macska testének melege mentette meg a fagyhaláltól.

Szerencsére nem esett semmilyen komoly baja, és miután ellátták a szükséges kezelésekkel, a rendőrség nekiállt felkutatni a szüleit.

Masha pedig hőstette óta még több kényeztetésnek örvend.

Forrás: weloveanimals.me