30 perccel a babája születése előtt vette észre a kismama, hogy várandós

Az egész család örömmel fogadta az élet váratlanra sikeredett meglepetését.

A 23 éves Clevelandben Ally Opfer különleges történetet osztott meg a nagyvilággal kisfia születéséről:

“Oliver születése előtt 30 perccel tudtam meg, hogy terhes vagyok”.

Nehéz elképzelni, hogy hogyan nem veszi észre egy nő, ha babát vár, de Allyvel pontosan ez történt. Nem szedett fel plusz kilókat, nem nőtt a hasa, és sem ő, sem a családja nem vett észre semmiféle változást. Aztán egy decemberi napon a fiatal lány élete fenekestül felfordult.

“Reggel még minden rendben volt, de pár órával később görcsölni kezdett a hasam. Folyamatosan erősödött, így arra gondoltam, hogy a menzeszem fog megjönni. Nem törődtem a görcsökkel, edzést tartottam a pompomlányoknak, majd az erősödő fájdalom ellenére magam is edzettem. Aznap éjszaka nagyon erős fájdalmaim voltak. A fájdalomcsillapítók és a melegítőpárnák sem hatottak.”

Ally aktívan élt, pompomlányoknak tartott edzést, és maga is sokat sportolt – a várandóssága alatt is, hiszen mit sem sejtett arról, hogy babát vár

Fotók: Ally Opfer

Ally másnap reggelre sem lett jobban, egész nap nagy fájdalmakat élt át, de még ekkor sem gyanakodott semmire. Mire édesanyja délután hazaért a munkából, addigra már sírt a fájdalomtól. A görcsök miatt elvégeztek egy terhességi tesztet, de negatív lett. Mivel egyre erősebbek lettek a görcsök, az anya aggódni kezdett, hogy valami komoly baja van lányának, ezért rávette, hogy menjenek be a kórházba.

A kórházban a tünetek alapján kérdezték Allyt, hogy terhes-e, ő persze mit sem sejtve azt felelte, hogy nem. Megmérték a vérnyomását, ami az egekben volt, és egy gyors vérvétel valamilyen fertőzésre engedett következtetni. Az orvos vesekőre gyanakodott, és felkészítette a nőt, hogy lehet, hogy azonnal meg kell műteni. Előtte azonban elküldték Allyt ultrahang vizsgálatra.

A nő, aki a vizsgálatot végezte, megkérdezte Allyt, hogy terhes-e. Ő azt felelte nem. Döbbenetet látott a nő arcán, miközben az ultrahang képet nézte, de neki nem mondott semmit. Ally a legrosszabbról kezdett tartani, attól félt, hogy valamilyen halálos betegséget fedeztek fel nála.

Allyt bevitték egy kórterembe, és hirtelen több orvos és ápoló is megjelent körülötte. Ő attól tartott, hogy daganatos betegséget fedeztek fel nála, de ehelyett ezt mondta neki a doktor:

“Ön 38 hetes terhes, és 10 ujjnyira kitágult már.”

Allyt sokkolta a hír. Úgy érezte, nincs kész arra, hogy anya legyen. Majd hirtelen aggódni kezdett, hogy van-e egyáltalán szívverése a babának, hiszen várandóssága alatt nem járt terhesgondozásra, és nem kímélte magát, intenzíven sportolt. Egy ápolónő megnyugtatta, hogy minden rendben van a kicsivel.

A lány vérnyomása nagyon magas volt, félő volt, hogy agyvérzést kap. Végül sürgősségi császármetszéssel született meg a baba. És ekkor még egy meglepetés érte Allyt: a baba fiú lett! Ez azért nagy szó, mert a családjukban az elmúlt 43 évben csak lánygyermekek jöttek világra.

A meglepetésbaba 43 év után az első gyermek a családban, aki fiúnak született

Ally barátait is teljesen sokkolta a hír, de akárcsak a családja, ők is teljes mértékben mellette álltak. Ő ezekkel a szavakkal köszönte meg a segítséget, amit a baba születése után kapott:

“Köszönöm mindenkinek, aki támogatott minket ebben az utazásban. Ez sokkal többet jelent nekem, mint gondolnátok. Nagyon hálás vagyok mindannyiótoknak azért a szeretetért, és támogatásért, amit Oliverrel kapunk tőletek. Ő a legvidámabb kis fickó a világon, és ehhez a ti segítségetek is hozzájárult. Köszönjük mindenkinek! Oliver és én is szeretlek benneteket!”

Forrás: Love What Matters