Póráz nélkül sétáltatta pitbullját, aki hirtelen egy gyereket vett célba – majd döbbenetes dolog történt

A kutya gazdája a Facebookon osztotta meg a rendkívüli történetet, ami rengeteg reakciót váltott ki.

Egy Stacie Rae English nevű nő és testvére késő esténként szokták sétáltatni Hurley nevű pitbulljukat, amikor már nincsenek emberek az utcán. Szeretik ugyanis szabadon ereszteni a kutyát, hogy az kellően kiszaladgálhassa magát.
Még tavaly júliusban egy sétáltatás alkalmával rendkívüli dolog történt. Stacie bátyja szokás szerint lekapcsolta kutyusát a pórázról, a következő pillanatban pedig egy gyerek sikolyát hallotta meg mind ő, mind Hurley. A pitbull pedig nem is tétovázott: villámgyorsan célba vette a gyereket.

A srác persze utána eredt, és akkor látta meg, mi történik: a kisfiút egy rezesfejű mokaszinkígyó támadta meg, amit a kutya félelmet nem ismerve tépett le a gyerekről, majd a szájában tartva rángatta és lóbálta – később ki is végezte.


A síró gyerek azonnal a közelben lévő szüleihez rohant, akik kórházba vitték. Később tudtak csak információt szerezni róla: a fiú egy egész kígyófészekbe taposott bele, de hál’Istennek a pitbull olyan gyorsan érkezett a segítségére, hogy megúszta marás nélkül. (A rezesfejű mokaszinkígyónak felnőttekre nézve közepesen erős, gyerekekre nézve azonban igen veszélyes a mérge.)

Hurleyt ezzel szemben megmarta a kígyó: bedagadt a nyaka, habzott a szája és vérzett. Őt is elvitték állatorvoshoz azon nyomban, és éjszakára bent is tartották, így szerencsére nem lett komolyabb gond a sérüléséből.

Nem állítjuk, hogy a pitbullokkal szembeni vegyes megítéléseknek nincsen alapja, de egyáltalán nem olyan egyszerű a képlet, hogy megbízhatatlanok vagy veszélyesek lennének az emberre nézve.

Forrás: weloveanimals.me

Képek: Facebook, Wikipedia