33 éves korában fogadták örökbe, miután 24 családban nem kellett

Bármilyen helyzetből lehet kiút, a kulcs a szeretet.

A Kaliforniában élő Michelle Kiefer osztotta meg szívmelengető történetét arról, hogy hogyan és miért fogadták örökbe a 33 éves Dalet, akinek nagyon hányattatott gyermekkort adott a sors. 24 nevelőszülőnél lakott, ám mindenhonnan mennie kellett. Kiskorában súlyos testi, lelki és szexuális visszaélések is érték. 16 éves korában elege lett, és csatlakozni akart egy átmeneti lakásprogramhoz, hogy egyedül élhessen. Ekkor találkozott vele Michelle.

“Fogalmam sem volt róla, hogy milyen kihívást fog jelenteni ez a tinédzser, és azokra a borzalmakra sem voltam felkészülve, amiket az előéletéből megtudok. Mondtam neki, hogy meséljen magáról, és ahogy beszélt, tudtam, hogy a mondatai megváltoztatják az egész életemet. Soha többé nem leszek ugyanaz. Egyértelmű volt, hogy az nincs rendben, hogy én hazamegyek a tágas otthonomba, miközben ez a fiú egyedül van.”

“Hazamentem, és 2 napig csak sírtam. Isten eltörölt bennem ez alatt az idő alatt minden elképzelést arról, amit addig arról gondoltam, hogy milyen egy család. És eltörölt minden félelmet amiatt, hogy egy bántalmazott kamaszt veszek magamhoz.”

Dale kezdetben mindig csak a testvéreinek akart segíteni, nem tudta, hogy a gyerekek szórakozni is szoktak

Fotók forrása: Michelle Kiefer

Steve, Michelle férje is belement a dologba, és a fiú kezdetben náluk vacsorázott, majd a hétvégéket is náluk töltötte. Kezdettől fogva úgy érezték, hogy Dale egy közülük. A múlt árnyait persze nehéz volt leküzdeni. Kezdetben a fiú mindig otthon volt, és csak segíteni akart a testvéreinek. Nem volt tisztában vele, hogy mint minden gyereknek, neki is jár egy kis szórakozás. Szívszorító volt, mikor aztán először nem ért haza a megbeszélt időre, elkezdte összepakolni a cuccait, mert azt hitte, hogy el kell mennie emiatt a családtól. Persze, nem kellett.

Kezdetektől fogva úgy érezték, hogy Dale közéjük tartozik.

Az élet ezután sem volt könnyű. Dale feleségül vette főiskolás szerelmét, akitől két gyermeke is született. Majd évek múltán kiderült, hogy meleg. Elváltak, ezután pedig súlyos poszttraumás stressz szindrómát diagnosztizáltak Dale-nél, amivel nehéz volt megküzdeni, de sikerült. Michelle és Steve mindig kitartott mellette. Tudatták vele, hogy bárhol lesz, bármi történik, ők mindig ott lesznek neki. Annak ellenére is, hogy ekkora már messze, több ezer mérföldre éltek egymástól.

Noha mindig is saját gyermeküknek érezték Dale-t, valami hiányzott. Ezért felvetették neki, hogy mit szólna hozzá, ha örökbefogadnák. Dale pedig bevallotta, hogy mindig is erre vágyott, ezért 33 éves korában hivatalossá tették az addigi 17 évnyi, az életben tett közös utazásukat.

Forrás: Love What Matters