Emma Thompson elmesélte, melyik borzalmas élményére gondolt az Igazából szerelem sírós jelenetéhez

A világot meghódító karácsonyi film legdrámaibb jelenetéhez a színésznőnek – sajnos – valós élményei adtak ihletet.

Kevesen vannak, akik nem látták még az Igazából szerelem című filmet – a férfiak között is egyre kevesebben.

A 2003-as karácsonyi sikerfilmben Emma Thompson a sajnálatos módon azóta már elhunyt Alan Rickman feleségét alakítja, és a történet szerint felfedez a férfi kabátzsebében egy frissen vásárolt nyakláncot, amit azonban végül nem ő kap meg. Férje még nem tudja, hogy rájött a megcsalásra, ezért a kétgyerekes anya a hálószobába elvonulva, az ágy mellett állva próbálja kisírni magából rettenetes fájdalmát, amire csupán egy-két perce van, mert a családnak indulnia kell a karácsonyi rendezvényre – ugyanis mindez szenteste történik.

Ez az a jelenet:

Emma Thompson sok év után árulta el, mire gondolt a sírós jelenet forgatása közben, ami tényleg rendkívül hiteles és mély lett.

Első férjével, Kenneth Branagh-val kapcsolatos emlékeit idézte fel, akivel annak idején valóságos álompárt alkottak a sztárvilágban.

Ilyen volt az esküvőjük 1989-ben:

Fotók: Georges De Keerle/Getty Images

Természetesen egy közös forgatáson ismerkedtek össze, egy 1987-es BBC-sorozat szereplőiként:

Thompson és Kenneth 8 év után szakadtak el egymástól. A színész ugyanis félrelépett, nem mással, mint Helena Bonham Carterrel.

Ő játssza például a Harcosok klubjának Marla-ját, vagy a Harry Potter-filmek Bellatrix Lestrange-ét:

Emma Thompson azt a mély fájdalmát idézte fel az Igazából szerelem forgatása közben, amikor Branagh Bonham Cartert választotta őhelyette.

Fotó: SGranitz/WireImage (Getty Images)

Az 58 éves színésznő úgy fogalmazott: “Az a jelenet, amikor az ágy mellett állok sírva, azért vált olyan ismertté, mert azt az érzést minden nő ismeri.”

“Ken annak idején rettenetesen összetörte a szívemet. Szóval tudtam, milyen érzés lehet megtalálni azt a nyakláncot, amiről kiderül, hogy nem nekem vette a férjem.”

“Annyi, de annyi tapasztalatot szereztem arról, hogyan kell kisírnom magam a hálószobában, majd onnan kilépve úgy tenni, mintha minden rendben lenne, összeszedni a szívem darabkáit és berakni őket egy fiókba.”

Emma Thompson 2003 óta újra házas és két gyermek boldog édesanyja. Kenneth ugyanabban az évben házasodott meg, de nem Helena Bonham Cartert vette el. Egyébként a két színésznő – Thompson elmondása szerint – békét kötött egymással, sőt a faképnél hagyott feleség még azt is nyíltan elmondta férje egykori szeretőjéről, hogy nagyszerű embernek tartja. Hiába… Emma Thompson talán az egyik legemberségesebb világsztár.

Emma Thompson 2017-ben. Fotó: Fred Duval/FilmMagic (Getty Images)

Forrás: Daily Mail