5 remek úticél a téli utószezonra

Ne menekülni akarj a csípős, hideg időtől, hanem fedezd fel a szépségét! Ebben segítünk.

Pár nap múlva március, ilyenkor tipikusan elkezdődik a téli vakációzás utószezonja. Sokan még ez időtájt utaznak el síelni, snowboardozni, vagy egy jó kis külföldi kiruccanásra, ahol megnézhetik a téli ruházatba öltözött városokat és tájakat. Ilyen tippeket adunk most neked is.

Velence, Olaszország

Veronica (@puigveronica) által megosztott bejegyzés,

Talán senkinek sem kell bemutatni Olaszország egyik legérdekesebb és egyben legszebb városát, Velencét. Azt azonban már érdemes lehet kiemelni, hogy a gondolák városkája nemcsak a nyári időszakban, hanem év elején is legszebb arcát mutatja a turisták felé. Az ilyenkor jellemző tiszta, vakító téli égbolt ellenállhatatlanul hívja hajókázásra a kikapcsolódni vágyókat. Az pedig csak hab a tortán, hogy ha utazásunkat január vége és február közepe közé időzítjük, akkor a méltán híres Velencei Karnevált is megcsodálhatjuk.

Jungfrau régió, Svájc

Kép: Instagram

Itthon is sokan vannak, akik ha tehetik, előszeretettel hódolnak a téli sportoknak, elsősorban a síelésnek. Svájc talán az egyik legnagyobb sínemzet a világon, így a sport kedvelőinek bakancslistáján feltétlenül ott van a helye. Jungfrau régió a Berni-Alpok legmagasabb csúcsáról kapta a nevét, és talán az egyik legkedveltebb úticél az országban. Persze nem kizárólag a síelést érdemes kipróbálni ezen a festői helyen, érdemes egy próbát tenni a világhírű svájci csokoládéval is két csúszás között.

Amszterdam, Hollandia

Oliver Alavian (@studioalavian) által megosztott bejegyzés,

Ugyan nem a szomszédban található, de mindenképpen érdemes egyszer kilátogatni Hollandiába, és nem feltétlenül csak akkor, amikor tulipánokkal van tele: Amszterdam januárban és februárban is bámulatosan fest. A programok listája a kevésbé jó idő beálltával is végtelen ebben a városban. Említésre méltó például a befagyott csatornán kialakított korcsolyapálya, de aki nyugodtabb időtöltésre vágyik, annak a csatorna mentén sorakozó kávézók és ajándékboltok is remek kikapcsolódást nyújthatnak.

Barcelona, Spanyolország

Kép: Pixabay

Spanyolországról elsőre a tenger és a nyári meleg ugorhat be az utazni vágyóknak, azonban ez a világváros is kivételes látvánnyal bír a téli időszakban. Földrajzi elhelyezkedésének köszönhetően a télen sem túl hideg Barcelona, rendkívül színes programokkal csábítja a turistákat ebben a szezonban is. A napsütésnek és a mindig kék égboltnak köszönhetően Barcelonában télen is élvezhetjük a tengerparti sétákat és a szabadtéri piacokat. Persze korcsolyázásra itt is van lehetőségünk az év ezen szakaszában.

Bécs, Ausztria

Wien | Vienna (@viennatouristboard) által megosztott bejegyzés,

Bécs az Adventi időszak után is remek választás a kirándulás úticéljául. Az ünnepek elmúltával ugyanis semmit sem csorbul a szomszéd főváros szépsége, sőt. A fantasztikusan kivilágított épületek és az esti fények mindenkor meghitt hangulatot kölcsönöznek a városnak. Bécs közelségének köszönhetően akár egy hétvégére is kiváló úticél lehet, főképp, ha éppen havazás közben járjuk be, hiszen olyankor a legszebb.

Forrás: expatexplore.com