A haláltól mentette meg az egykori menhelyi kutya a 3 éves kislányt

Mintha csak a hatodik érzéke lépett volna működésbe Peanutnak, azaz Mogyorónak.

Kevés nagyobb hős van most az internetetn Mogyorónál, a három éves, örökbefogadott kutyánál.

A CBS News szerint az eb egy éve került a michigani Delta Állatmenhelyhez. Szegény állatnak el volt törve a lába, töröttek volta a bordái, gyomrában pedig szőnyegdarabokat találtak a segítő szakemberek.

Hamarosan szerető gazdikhoz került, örökbefogadta egy család a michigani Escabanában. Akkor még nem is sejtették, hogy a közepes méretű keverék eb alig egy év múlva hőssé és világszerte ismertté válik.

Fotó: Facebook/Delta Animal Shelter

Ez év március 17-én az egyébként félénk és nyugodt Mogyoró hirtelen ugatni kezdett a házban, fel-le rohangált a lépcsőn, semmivel sem lehetett lenyugtatni. Az eb látványosan követelte, hogy engedjék ki, ezért gazdái így is tettek.

Amint kiért a házból a kutya, elszáguldott az épület mögötti mező irányába, nyomában a gazdival. Hamar kiderült, hogy hová sietett ennyire: egy árokban egy vacogó, 3 éves kislány volt, őt látta meg vagy érezte meg valahogy az eb.

A gazdája azonnal hívta a mentőket, a segítség pedig hamar kiérkezett. A kihűlt kislány csupán egyetlen dolgot tudott mondani, mikor a mentők ellátták: “kutyus”.

A kislányt kórházba szállították, szerencsére nem találtak rajta sérüléseket. A rendőrök pedig házról házra járva keresték a szüleit. Meg is lett a családja, ott viszont olyan körülményeket találtak, hogy azonnal kiemelték a gyermeket.

Így lett hős Mogyoróból, az egykoron bántalmazott, sanyarú sorsú, számkivetett kutyából. Ha nem lett volna ő, ha nem kapott volna egy második esélyt az életre, ha nem fogadták volna be szerető emberek, otthont teremtve neki, már nem élne a kislány.