Bakancslista tipp 2.: Hogyan úszhatsz együtt lamantinokkal?

A tengeri tehenek a bolygó legbájosabb lényei, mutatjuk, hol úszhatsz velük együtt.

Arról mindenki hallott már, hogy vannak olyan programok, ahol delfinekkel lehet együtt úszkálni, és ezt elég sokan ki is próbálták már. Azt azonban, hogy lamantinokkal, azaz tengeri tehenekkel is lehet ilyen közeli kapcsolatot kialakítani, még mi sem hallottuk. A jó hír, hogy ha valakinek ez a nagy álma, akkor nincs akadálya annak, hogy megvalósítsa.

Fotók: Discover Crystal River Florida

Illetve, azért némi nehézséget le kell küzdeni mindehhez. Például, rögtön el kell utazni Floridáig, a Crystal Riverig. Itt telelnek ugyanis a lamantinok, és ha már eljöttünk idáig, igazán nem kell hozzá nagy szerencse, hogy a több száz itt dekkoló tengeri tehén közül összetalálkozzunk néhánnyal. Novembertől márciusig vannak itt, így ekkora érdemes betervezni az utazást.

A lamantinok nem agresszívek az emberrel, viszont mivel nagyméretűek, és egy kisebb kajakot fel is dönthetnek, fontos az elővigyázatosság. Ha pedig a vízben vagyunk velük, akkor fontos, hogy ne kezdjük el háborgatni őket. Ha ők maguk odajönnek hozzánk, és megérintenek, akkor viszont mi is megsimogathatjuk őket.

Forrás: matadornetwork