Hogyan mosolyogj, ha fotóznak? 5 egyszerű tipp, amit mindig bevethetsz!

Elmondjuk, hogyan mosolyogj, hogyan tartsd a fejed, és mit csinálj a szemeddel.

Jó lenne már, ha készülne rólad egy jobban sikerült kép? A rokonod állandóan fotózik, bármerre mentek? Megvan már az előnyös smink-és hajviselet, csak azt nem tudod, mit kezdj a szemeddel, a száddal, a fejtartásoddal?

Itt van 5 nagyon egyszerű, de nagyon hatásos tipp, amit tarts észben, ha éppen fotóznak.

1. Hunyd be a szemed, mielőtt kattintanak!

Ha állandóan bepislogsz, amikor fotóznak, kérd meg a fotóst, hogy szóljon közvetlenül mielőtt kattint, és akkor nyisd ki a szemed.

Arra is megkérheted, hogy lőjön rólad sorozatképeket, miközben a következőt csinálod: lassan, fokozatosan nyitod ki a szemeidet, és ezzel együtt lassan, fokozatosan mosolyra húzod a szádat. Biztos, hogy lesz a fotók között egy olyan, amin tök jól nézel ki!

2. Ne felejts el a szemeddel is mosolyogni!

Mindenképp tartózkodj a “halloweeni töklámpás”-mosolytól – attól, amikor a szádat széles mosolyra húzod, de a szemizmaid meg se moccannak. A szemizmaiddal is mosolyogj – ehhez jó segítség, ha például azt képzeled, hogy épp a szerelmedre vagy a gyermekedre nézel.

3. Nyelvet a fogak mögé!

Régi, de jól bevált tipp a sztároktól: mosolygás közben szorítsd a nyelvedet a felső fogsorod hátuljához! Ezzel elkerülöd, hogy túlságosan széles, “tejbe tök”-vigyorod legyen.

4. Galambfej!

Mi így hívjuk azt a tuti módszert, amikor a fejedet finoman előrébb tolod – akárcsak a galambok lépegetés közben. Érzetre furcsa lesz, de a fotón egyáltalán nem fog természetellenesnek hatni (hacsak nem viszed nagyon túlzásba), viszont a nyakizmaid enyhe megfeszülése és a fej nyaktól való eltávolodása miatt mind az arcod, mind a nyakad vékonyabbnak fog hatni a képen.

5. Fordulj egy picit oldalra!

Ha csak portré készül rólad, akkor a fejedet, ha egész alakos kép, akkor az egész testedet fordítsd egy kicsit oldalirányba. Ettől is vékonyabbnak tűnsz majd, az arcod pedig nem egyszínű, hanem árnyaltabb lesz.

Forrás: stylecaster.com