7 menzakaja, amit ki nem állhattunk- azóta is rémálmaink vannak tőlük

Ma már azért megválogathatjuk, mit eszünk ebédidőnkben, de gyermekkorunkban csak a menza volt.

Itt megvoltak a tipikus ételek, amik újból és újból előkerültek. Valamikor egész ehetőre sikerültek, máskor kényszeresen toltuk le azt a pár falatot, ami legalább az éhségünket megszüntette.
Töltött paprika
A hatalmas adag paradicsomszósz, ízetlen vagy túlsózott főtt krumpli társaságában kaptuk. Volt, hogy paprikát csak nyomokban tartalmazott, és csak a húsgombóc jutott a tányérra. Koránt sem volt olyan gusztusos látvány, mint a mellékelt képen.

Fotó: Pixabay

Tojásleves
Furcsa íz, még ennél is furcsább kinézet. Mintha valami pók hagyta volna benne a lakását, vagy csigák húztak volna benne csíkot. A forró levesbe belecsurgatott, és így megfőzött tojásfehérje sem kinézetre, sem állagra, sem ízre nem nyújtott gasztronómiai örömöket.
Marhahús meggyszósszal
A hús száraz volt, és sokszor mócsingos, ehhez darakása párosult, leöntve meggyszósszal. Ha a héten volt már a menüben meggyleves, még gyanakvóban álltunk neki az evéshez.
Káposztás tészta
Valahogy a legtöbb káposztás étellel szemben fenntartásaink voltak, a káposztás tészta sem volt ez alól kivétel. Ráadásul a borssal alapvetően megfűszerezett ételre még kaptunk egy rakás kristálycukrot is. Persze, majd attól jobban megeszi a gyerek. Hát nem…
Paradicsomleves
Már megint valami paradicsomos. Konzervízű volt, betűtésztával tálalták. Voltak, akik még így is imádták, de a többség inkább éhen halt, mint hogy a szájába vegye. Ha szerencséd volt, ki tudtad rakni a betűkből a véleményed, amíg az osztálytársaidra várakoztál.

Fotó: Pixabay

Finomfőzelék
A főzelékek közül ez hagyta a legmélyebb nyomokat bennünk. Első találkozásunkkor még kíváncsian vártuk mi is lehet ez a finomnak aposztrofált étek. Mikor megláttuk, hogy ebben mindenféle zöldség van, már kevésbé voltunk lelkesek. Megkóstolás után pedig már tisztán láttuk, hogy a finom jelzőt csakis a zöldségek apróra (finomra) való vágása miatt kaphatta.
Rántott párizsi
Jaj, de jó rántott hús! Jah, nem. Ez csak mezei párizsi bepanírozva – toltuk félre a tányérunkon csalódottan. Bár, már a formájánál gyanakodhattunk volna. Melyik hús szabályos kör alakú?
Forrás: magyarorszagom

Ha tetszett, iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a következő nagy sztoriról sem!