10 természeti és tudományos csoda, amiről nem is tudtál

A természet és a különböző tudományok is tele vannak újdonságokkal, a nagyközönség számára feltáratlan érdekes tényekkel.

Most mutatunk ezek közül tízet:
Sötétben láthatatlan jegesmedvék
A jegesmedvéknek olyan vastag és tömött bundájuk van, hogy infravörös kamerával nem érzékelhetőek. Ráadásul a bőrük a fehér szőr alatt sötét színű.

Fotó: Pixabay

Befagyott aligátorok
Ezek az állatok képesek úgy áttelelni, hogy befagynak a tóba, és a jég felett csak az orruk lóg ki.
Idegesítő legyek
A házi légy mindössze csak 14 napig él. Ezért, ha úgy elbújik a lakásban, folyamatos zümmögésével zavarva a nyugalmunkat, akkor csak ennyit kell kibírnunk, amíg örök álomra nem szenderül.
Hópehely

Bár ahogy a mikró fotók is bizonyítják, nem létezik két teljesen egyforma hópehely, azonban az mindre elmondható, hogy hatszögletű alakzatot alkot.

Fotó: Pixabay

Pisai ferdetorony
A torony déli irányba dől, és egyes számítások szerint 2010 és 2020 között fog ledőlni. Ha ez igaz, akkor már nincs sok hátra, hogy meglátogassuk, és elkészüljenek azok a bizonyos tartó mozdulatokkal készült fotók.
Erősen maró anyag
Bizony, egyik kedvenc italunkat, a Coca-Colát szállító tartálykocsikat ezzel a felirattal látják el. Számtalan olyan videó található a neten, ahol ezt be is mutatják egy frissen kihúzott foggal vagy egy vasszöggel. Egyébként állítólag vízkőoldónak is tökéletesen funkciónál.
Vénusz
A Vénusz felszíne sokkal forróbb, mint a Merkúr, pedig az sokkal közelebb van a naphoz. A forróság mellett évszakok sincsenek rajta, mivel egy kerek pályán kering körbe a Nap körül.
Megéri űrhajósnak lenni
Nem csak a gyönyörű látvány miatt, hanem akkor is jó móka, ha a túl alacsony vagy. Ugyanis az űrhajósok 5cm-rel nagyobbak az űrben, mint a Földön.
Pithagorasz tétel
Már Mezopotámiában is használták az a2+b2=c2 tételt, mintegy ezer évvel Pithagorasz előtt.
Disznóságok Dániában
Dániában kétszer annyi disznó él, mint ember. Nagyon szerethetik a disznóhúst…

Forrás: Bien