Őrültség, de szuper tipp: edd meg a tojás héját is!

Na persze nem kell úgy enni, a tojással együtt, de például porított verzióban az ételekbe keverve örökre elköszönhetsz a fogszuvasodástól.

A tojáshéj rendkívül egészséges. Tulajdonképpen azzal, hogy mindig kidobjuk, rengeteg áldásos hatástól fosztjuk meg magunkat.

A tojáshéj olyan erővel építi újjá például a fogainkat, amilyennel talán egyetlen fogkrém sem rendelkezik. Maga a szerkezete is olyan, mint az emberi fogé.

Egy fülöp-szigeteki kísérletben pedig tojáshéjból készült fogkrémek hatását hasonlították össze hagyományos bolti fogkrémekével. Azt tapasztalták, hogy a tojáshéjból készült fogkrém használatával erősödött a fogzománc és jóval kevesebb lerakódás alakult ki a fogakon. Ennek oka, hogy a tojáshéj nagy mennyiségben tartalmaz kálciumot, de más ásványi anyagot is, melyek nélkülözhetetlenek a fogzománc számára és a fogszuvasodás megelőzéséhez. Található benne magnézium, vas, kálium, alumínium, foszfor, kén, szilícium és nátrium is.

Lehet, hogy elsőre furcsán hangzik, de miután megfőzted és meghámoztad a tojást (fontos a főzés, de legfeljebb 5 percig tartson!), nyugodtan törd össze egy darálógéppel és keverd valamelyik ételedbe a port. Vagy készíts belőle fogkrémet a következő módon:

1/4 bögre tojáshéjport keverj el 2 evőkanál kókuszzsírral, 1 evőkanál szódabikarbónával és néhány csepp borsmenta olajjal. Keverd el jól és egy lezárt tégelyben tárold.

Forrás: kuffer.hu