Kiderült, mennyi pénzen osztozhat Hosszú Katinka és Tusup

A közös vagyon szép summa, mi lesz vajon a sorsa?

Tegnap írtunk róla, hogy lapinformációk szerint Hosszú Katinka beadta a válókeresetet, így hivatalosan is pontot tehet kapcsolatára Shane Tusup-al. A páros együtt sikert sikerre halmozott, és ennek meglett az anyagi eredménye is: most mintegy 1 milliárd forintos vagyonon kell megosztozniuk. Mennyire megy vajon ez simán?

Hosszú Katinka az úszóversenyeken összesen 661,8 millió forint pénzdíjat és jutalmat keresett eddig. Emellett közös céget is alapított volt szerelmével, ennek bevétele olyan 10-20 millió forint lehetett az elmúlt években. Ám a közös vállalatuk több százmillió forintot is érhet, ahogy Szabados Gábor sportközgazdész elmondta:

“A Hosszú Katinka nevére épülő brand, valamint közös cégük értéke a nyilvános pénzügyi adatok, valamint a becsléseim alapján valahol a száz- és ötszázmillió forint között mozoghat. Ez egy fiatal, épülő márka, amely a következő években még nagyobb hasznot hozhatna.”

Shane és Hosszú Katinka december óta nem dolgoznak együtt, a karácsonyt is külön töltötték és hónapok óta külön vannak, nem is élnek együtt. Elválásukat nehezíti, hogy van egy közös cégük, az Iron Corporation Kft. és egy úszóklubjuk, az Iron Aquatics. Továbbá kormányzati szinten szó van a Hosszú nevével fémjelzett, több milliárdos csillebérci úszóakadémia alapításáról és felépítéséről, ebben is közösen dolgoztak volna.

Dr. Kamarás Péter jogi szakértő a vagyon elosztásával kapcsolatban elmondta:

“Amennyiben nem kötöttek házassági szerződést, a törvényi vélelem alapján fele-fele arányban kell osztozniuk a válófeleknek az együttélés ideje alatt szerzett vagyonon. Ez alól csak az öröklés és a személyes ajándék jelent kivételt. Közös cég esetén a tulajdoni hányadot kell vizsgálni, ugyanakkor egy válás még önmagában nem jelenti a cég megszűnését vagy felbomlását. Mindemellett arra is van lehetőség, hogy peren kívül megegyezzenek a felek a vagyoni osztozkodásról.”

Shane  gyorsan távozott az edzésről

A csütörtöki reggeli és délelőtti edzéseken Katinka nem jelent meg a Duna Arénában, csak Shane Tusup. Lapinformációk szerint a reggel 6-kor kezdődő tréningre bement, de mintegy 30 perc múlva távozott is.

Forrás: Blikk