5 időspóroló tipp, ha mindig rohanásban vagy

Igenis lehet elég időd azokra a dolgokra, amik igazán fontosak.

A háztartás vezetés, munka, testápolás, napi rutin, kellemetlen, de kötelező beszélgetések – az élet tele van olyan tevékenységekkel, amik rengeteg időt rabolnak el tőlünk, ám igazából semmi kedvünk hozzá. Hogyan lehet kevesebb idő alatt megúszni ezeket  a kötelező köröket, hogy több idő maradjon a szeretteidre és a hobbidra? Erre mutatunk 6 tippet:

1 Digitális elvonó: Észre sem vesszük, és máris beszippant minket a digitális univerzum: órák repülnek el úgy, hogy bámuljuk a Facebook-ot, Instagramot és a Youtube-ot. Izgalmas is, de közben mégis lefáraszt agyilag, és nem marad elég idő miatta más, valóságosabb időtöltésekre. Ha ennek egészséges mértéket szabsz, azzal már órákat spóroltál. a legjobb, ha minden délután kijelölsz legalább 1-2 órát, amikor a közelébe se mész az okostelefonodnak.

2 Joker outfit a szekrényben: Reggelente 20 percet is simán el lehet tölteni azzal, míg kitaláljuk, milyen ruhát veszünk fel. Nos, erre nincs mindig elég idő. Ilyen esetekre az a legjobb, ha van egy joker öltözet, klasszikusabb darabokból összeállítva, amit szinte minden alkalomra fel tudunk venni.

Fotók forrása: Freepik

3. Tisztálkodás 3 az 1-ben: Ennek annyi a lényege, hogy zuhanyzás közben egyúttal moss fogat, és testápolózd be magad, de beszerezhetsz alapból testápolós tusfürdőt is. Ezzel akár 20 percet is spórolhatsz.

4. Mindennek legyen helye: Nem akarjuk tudni, hogy havi szinten pontosan mennyi időt is töltünk azzal, hogy keresgéljük a tárgyainkat, de az biztos, hogy órákban mérhetjük ezt az időtartamot. Ha mindennek megvan a helye, akkor viszont megspórolhatjuk mindezt. Például jó ötlet a bejárati ajtó mellé kulcstartó szekrénykét szerelni a falra.

5. Főzés: A házi kosztnál nincs jobb, viszont a főzéssel hetente sok órát eltöltünk. Célszerű egyszerűsíteni a műveletet, és olyan recepteket keresni, amik 15-20 perc alatt elkészülnek. Emellett célszerű egyszerre nagyobb adagot készíteni egy-egy ételből, és több napon keresztül azt enni, vagy lefagyasztani a felesleget.

Forrás: Cosmopolitan