A világ 5 legkisebb országa

Magyarországot eddig kicsinek gondoltad? – nem az!

Hazánknál sokkal hatalmasabb országok is vannak, és főleg mondjuk Kínához vagy Indiához hasonlítva érezhetjük azt, hogy igazán kicsi országban élünk. Pedig az az igazság, hogy vannak a 93 négyzetkilométer területű hazánknál jóval kisebbek is. Most ezek közül mutatjuk be a legkisebbeket!

1 A San Marino Köztársaság Olaszországon belül található. Ez Európa harmadik legkisebb országa, a maga 61 négyzetkilométeres méretével.

Fotó: Wikipédia

2 Tuvalu óceániai állam, Ausztráliához közel található. 26 négyzetkilométer nagyságú, és tízezren élnek itt. “Úthálózata” mindössze 8 km, és egyetlen kórházat működtet. A fotót elnézve mi azonnal csomagolunk, és indulunk!

Fotó: Wikipédia

3 A 21 négyzetkilométeres Nauru a Csendes-óceán nyugati részén található. Kis mérete ellenére az itt élők igencsak megtermettek, ugyanis a világ legelhízottabb országai közül a második helyen áll Nauru: a férfiak 97%-a és a nők 93%-a testesebb a kelleténél. Így ha valaki az egzotikum mellett a rubensi idomokkal is konvergál, akkor hajrá!

Fotó: Wikipédia

4 Monaco nem a stoppos-hátizsákos turisták célpontja, ugyanis ide kell a sok pénz: a gazdagok és híres emberek kedvenc terepe, igazi adóparadicsom. Itt lehet kaszinózni, ha valakinek erre van igénye, a klíma pedig kedvező ahhoz, hogy süttessük magunkat a napon. Monaco mérete mindössze 2 négyzetkilométer, és 36 ezren élnek itt.

Fotó: Wikipédia

5 Vatikánváros Rómán belül található, államfője a pápa. Hihetetlenül kicsit, mindössze 0,44 négyzetkilométer, közben mégis itt van a világ legnagyobb temploma, a Szent Péter-bazilika. És persze már-már kötelező bakancslistás úti cél!

Fotó: Wikipédia

Forrás: Femina