Síró idegennek adta a srác a napraforgóját: amit válaszul kapott, attól kirázta a hideg

Elképesztő véletlen, amit álmában sem gondolt volna a fiatalember.

Igazán szép gesztust tett egy fiatalember, aki eredetileg azért vett egy szál napraforgót, hogy azt kiszemeltje autójának szélvédőjére tegye. Az autóhoz tartva aztán meggondolta magát, túlságosan erőteljesnek érezte ezt az udvarlási formát – csak egyszer találkoztak, előző nap -, így végül megtartotta a virágot.

Bement a szokásos kávézójába, hogy megvegye reggeli energiaforrását, és bár mindig elvitelre szokta kérni, most kivételesen úgy döntött, leül és helyben issza meg.

Ekkor pillantott meg egy másik asztalnál ülő nőt, aki könnyek között olvasott valamit.

A srác nem tétovázott – odalépett hozzá a virággal, és ezt mondta: “Bocsáss meg. Itt van nálam ez a napraforgó, amit valaki különlegesnek szántam, de végül nem így lett. Viszont rajtad is érzem, hogy különleges vagy, úgyhogy szeretném, ha elfogadnád.”

A nő erre azonnal a karjaiba hullott, mintha régről ismerte és elveszettnek hitte volna a fiút. De nem ez volt a döbbenetes rész, hanem az, amit a nő ezután árult el neki.

Azért sírt ugyanis, mert a vőlegénye, akivel pár hónappal később kelt volna egybe, előző héten meghalt. Első randevújukon egy napraforgót hozott neki, és egész kapcsolatuk alatt rendszeresen ajándékozta meg napraforgókkal, amelyek azt jelképezték, hogy a nő volt “a fény az ő életében”.

A hölgynek így ez a mostani pillanat olyan volt, mintha elhunyt vőlegénye üzent volna neki, hogy ezután is az élete fénye lesz.

A fiút teljesen felrázta a történet, amit Facebookján osztott meg. “Fogalmad sincs, hogy egy egyszerű gesztus, amiben egy 5 dolláros napraforgót adsz valakinek, mennyire megváltoztathatja az ő életét és a tiedet. Az élet arról szól, hogy adjunk és legyünk mások szolgálatára.” – fogalmazott, majd úgy döntött: elindítja a #sunflowerchallenge-et, azaz a “napraforgó kihívást”, aminek lényege, hogy adjunk egy napraforgót valakinek, akit nem ismerünk.

“Sosem tudhatod, mekkora hatással lehetsz rá” – fejezi be posztját a fiatalember.

A történet még 2016-ban esett meg, de azóta is csak osztják és osztják mindenfelé.

Forrás: sosharethis.com