“Majd akkor most ti vártok, kiskomám!” – kiabálta, és ráparkolt a mentőautóra

A tahó férfi miatt perceket kellett várniuk a mentősöknek, ami életveszélyes állapot esetén akár egy beteg halálát is okozhatná.

A tegnap közölt őrületes taplóság után, amely során egy autós szándékosan szorította le az útról a szirénázó mentőautót, most hasonlóan megdöbbentő élményről számolt be az Országos Mentőszolgálat: direkt feltartotta őket egy goromba sofőr. A Dél-Alföldön egy orvosi rendelőben volt szükség a mentősökre. A mentőautó a helyszínre érkezett, ám nem tudott a rendelő előtt megállni, mert ott már nem volt szabad hely.

A mentőautó sofőrje ezért a kapubejáróban volt kénytelen megállni. Egy férfi azonban pont be akart hajtani az udvarba, és mikor látta, hogy a mentősök kiviszik a hordágyat az autóból, és otthagyják a mentőt, nagyon ordenáré módon elkezdett szitkozódni. A mentősök néhány perc türelmet kértek a sofőrtől, aki erre ezt kiabálta:

“Majd akkor most ti vártok Kiskomám!”

Majd be is tartotta ígéretét, és szorosan a mentő mögé beparkolt, majd ott hagyta kocsiját.

Fotó: Országos Mentőszolgálat

A mentősök, hogy tudják tenni azt, ami a dolguk, azaz életeket mentsenek, a rendőrség segítségét kérték, a tahó férfi pedig a rendőri jelenlét hatására átgondolta a nem túl gáláns tettét, és útjára engedte a mentőautót. Szerencsére “csak” pár percet állt miatta az autó, és a mentősök a beteget stabil állapotban tudták a kórházba szállítani.

Közzétette: Országos Mentőszolgálat – 2018. február 13.

Forrás: Országos Mentőszolgálat