10 film Valentin-napra, amitől garantáltan romantikus hangulatba kerültök

Nincs is jobb annál, mint romantikusan összebújva megnézni egy filmet a pároddal.

Ez a szerelmesek napján sincs máshogy. Most 10 olyan filmet ajánlunk, amit ilyenkor érdemes megnéznetek.

Fotó: Pexels

1. Igazából szerelem
Ez az egyik film, amit talán már rongyosra néztek az emberek, de még mindig előkerül Valentin-napon. A történet több szálon fut, rengeteg remek, híres színészt felvonultatva. Több szerelmespár is szerencsésen egymásra talál benne, ráadásul ebben a filmben látható Hugh Grant legendás miniszterelnöki tánca.
2. Szerelmünk lapjai
Fiatalok tinédzserként ismerkednek meg és szeretnek egymásba. Azonban a lány gazdag szülei ellenzik a kapcsolatukat, és elválnak útjaik. Pár év múlva újra találkoznak, és a lánynak választania kell a szerelem és a társadalmi különbségekből adódó elvárásoknak való megfelelés között.
3. Mielőtt megismertelek
Az Emilia Clarke-alakította vidéki, de különc lány egyik állásból a másikba rohan, hogy segítsen családjának. Egy nap felajánlják neki, hogy ápoljon egy nyaktól lefelé lebénult fiatal férfit. A férfi gazdag, de egyben mogorva is, így Lou vidám természete ellenére is nagy kihívással néz szembe mikor elvállalja a munkát.

Fotó: Facebook

4. Kaliforniai álom
Egy feltörekvő színésznő és egy tehetséges jazz zongorista szerelmének kibontakozása sok zenével és tánccal. Egymást átsegítve a kudarcokon vonulnak a hollywoodi siker reményében. De a szerelem elég lesz ahhoz, hogy együtt tartsa a két fiatalt ebben a fergeteges, pezsgő életvitelű világban?
5. Az 50 első randi
Henry megismeri élete szerelmét. Azonban másnap kiderül, hogy a lány nem emlékszik rá. Igazából semmire sem emlékszik a randijukból, mivel rövidtávú memóriája megsérült egy autóbaleset következtében. A lány szerettei ezért minél távolabb akarják tartani a fiút. Őt azonban ez nem tartja vissza, és minden nap újabb és újabb ötletekkel csábítja el szerelemét.
6. A kaktusz virága
Nem mai film, de mai is ugyanúgy aktuális. Walter Matthau, Ingrid Bergman és az ekkor még szemtelenül fiatal Goldie Hawn főszereplésével készült. A megrögzött agglegény, azt hazudja barátnőjének, hogy nős. A lány öngyilkosságot kísérel meg, ezért megígéri neki, hogy elválik. Azonban a lány meg akar győződni róla, hogy valóban elhidegültek-e egymástól a feleségével, így a férfi kénytelen álfeleséget találni magának. Kissé mogorva titkárnője éppen megfelelőnek tűnik a szerepre.
7. Dirty Dancing
A 17 éves Baby éppen nyaral, mikor megismerkedik és fülig szerelmes lesz a helyi táncoktatóba. Mikor a férfi táncpartnere lelép, a lány veszi át a helyét, és együtt készülnek egy nagy versenyre. A próbál alatt természetesen izzik körülöttük a levegő. Azonban szerelmüket a korkülönbség miatt, a szülők mindenáron meg akarják akadályozni.

Fotó: Facebook

8. Napsütötte Toszkána
Frances egy sikeres írónő, válása után azonban válságba kerül. Ekkor egy barátnője repülőjegyekkel lepi meg Olaszországba. A szállás egy elhagyatott toszkánai villa, amelybe és persze a varázslatos mediterrán környékbe Frances egyből beleszeret. Hirtelen ötletből vezérelve megveszi a villát, hátrahagyva régi életét. Ekkor kezdődnek a bonyodalmak, és persze az elmaradhatatlan romantikus szál kibontakozása.
9. A szerelem hullámhosszán
A Tom Hanks által alakított Sam felesége meghal, egyedül neveli a kisfiát. Miközben minden megtesz azért, hogy a kisfia ne szenvedjen semmiben hibát, de egyre jobban érzi, hogy valami hiányzik. A fiú betelefonál egy karácsonyi rádióműsorba, hogy segítsen édesapján, ahol egy hallgatónak, akit Meg Ryan alakít, annyira megtetszik a férfi bemutatkozása, hogy jobban meg akarja ismerni őt.
10. Időről időre
Tim teljesen átlagos életet él, amíg ki nem derül 21 éves korában, hogy a család férfitagjai képesek az időutazásra. Elhatározza, hogy ezt a képességét arra használja fel, hogy megtalálja az igaz szerelmet.