Összeomlott a vadász, aki lelőtte a hajtót – 1 év börtönt kaphat

László lelkesen várta a vendégvadászokat, egyikük lelőtte, amibe belehalt.

A hajósi tragédia áldozata 48 éves volt. Az 50 éves Zsolt valószínűleg figyelmetlenségből találta el őt, és a hajtó életét a gyors orvosi beavatkozás ellenére sem sikerült megmenteni.

Laci majdnem 20 éve dolgozik hajtóként, egyik  közeli barátja így mesélt róla:

“Laci nagyon nagy tapasztalattal bírt, az élete volt az erdő, a vadászat. Azt mondta, ez egy olyan szenvedély, amitől soha nem lehet, de nem is akar szabadulni. Az biztos, hogy ő nem hibázhatott, hiszen ismerte a vadászat csínját-bínját.”

A Blikk információi szerint nem sokkal a vadászat kezdete után máris lövés érte Lászlót. Mint hajtó, a vadászok előtt ment társaival, hogy kiugrasszák az állatokat. Zsolt valószínűleg egy pillanatig nem figyelt, és azelőtt lőtt, hogy megbizonyosodott volna róla, a puskájából kiadott golyó hova csapódik be. Zsolt ismerőse elmondta:

“Nagyon megviselte Zsoltot, ami történt. Többet azonban nem szeretnék a lelkiállapotáról elárulni. Kihallgatták, majd szabadlábon védekezhet. Ez is azt támasztja alá, hogy szándékosságról szó sincs”

Fotó forrása: Pexels

László Dunapatajon élt válása előtt hosszú ideig, egykori anyósa így emlékszik rá:

“A lányom férje volt, két gyerekük is született. Én csak jót tudok Laciról mondani, a világ legrendesebb embere volt. A válás után sem szakadt meg a kapcsolatunk, amikor csak tudott, jött a gyerekekhez és az unokákhoz, minden fillérét, amije csak volt, nekik adta. Amikor jött, mindig benézett hozzám is, nagyon fog hiányozni. Az egész család összeomlott, miután vasárnap délelőtt a rendőrök elmondták, mi történt pontosan vele. Olyan pletykát is hallottam, hogy a vadász ittas volt, amikor a lövést leadta, de ezt csak a rendőrség tudja majd megerősíteni. Addig nekünk marad a gyász és a mérhetetlen fájdalom. Szörnyű, hogy az unokái nem is fognak emlékezni rá, hiszen jelenleg még nagyon picik. Egyikük éppen csak pár hónapos, de még a másik is nagyon kicsi ahhoz, hogy felfogja, milyen veszteség ért minket.”

1 év börtönt kaphat a vétkes

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője elmondta, hogy halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt indult eljárás az ügyben. Ezért egy év börtön járhat.

Forrás: Blikk