Alacsony, furcsa és kicsit ijesztő robotok is szelték a havat az idei téli olimpián – videó

Nem semmi, hogy milyen világban élünk.

Úgy tűnik, a koreaiak már uncsinak tartják, ha egy sporteseményen csak hús-vér versenyzők mérik össze az erejüket. Na, meg az is sokat nyomhat a latba, hogy enyhén rágyúrtak a robotika tudományára. Így esett, hogy az idei téli olimpián a kutyahúsból készült ételek mellett egy másik nem mindennapi élménnyel is “gazdagodhattak” a látogatók: a robotsíversennyel.

Egyetemekről, más intézményekből és saját vállalkozásból érkezett 8 robotcsapat mérte össze a tudását a 10 ezer dolláros fődíjért.

A robotoknak, akárcsak az emberi versenyzőknek, a zászlókat kikerülve kellett minél gyorsabban lejutniuk a célvonalhoz egy 80 méteres távon.

A versenyt az olimpiai játékoknak otthont adó Pyeongchangtól egyórányi távolságra rendezték meg.

Nem volt egyszerű a feladat a rekordot döntő hideg miatt, ami erősen befolyásolta a robotok működését, így többen közülük be is bukták a feladatot.

A robotok kinézetére és összetételére megfogalmaztak kötelező kritériumokat is: például kétlábúnak és minimum 50 centi magasnak kellett lenniük, térdekkel és könyökökkel kellett rendelkezniük – röviden, az emberi anatómiát kellett egy bizonyos szinten rekonstruálniuk.

Ez volt a legkisebb (75 centi magas):

Forrás: theverge.com