Sokkal több áramot fogyasztasz, ha nem tudod, hogyan pakold meg a hűtődet!

Nem mindegy, mit melyik polcra teszel – rengeteg áramot spórolhatsz meg a helyes pakolással.

Nem jutna eszünkbe, de még az is nagy különbséget jelent az áramfogyasztásban, hogy a hűtőszekrényünkben mi hova kerül. El is mondjuk, hogyan csináld ezentúl – ha pedig eddig is így csináltad, akkor nagyon örülhetsz!

A polcok

A felső polcra mindig a maradékoknak, az italoknak és a kész ételeknek kell kerülniük. A joghurtok, a sajtok és a kész húsételek is kerülhetnek ide. Az alsó polcokra a főtt ételek nyers összetevői valók – zöldségek, kiolvasztásra váró hús -, legalulra pedig mindig a legmagasabb hőfokon süthető anyagnak kellene kerülnie.

A hűtőajtó

Az ajtó a hűtő legmelegebb része. Értelemszerűen tehát itt csak a nem túl nagy hűtést igénylő élelmiszereket kellene tárolnunk, mint például az ízesítőket és a szószokat. A legtöbbünk szokása, hogy a tejet és a tojást is ide tesszük, pedig ez nagyon rossz ötlet: sokkal előbb fognak megromlani tőle, mint ha a polcon laknának. Erről itt írtunk korábban.

A fiókok

Nem a mélyhűtős rész fiókjairól beszélünk, hanem ezekről:

A fiókokat a magas nedvességtartalmú élelmiszereknek, így a gyümölcsöknek és zöldségeknek tervezik. Ha több fiók is van a hűtőd alsó polcain, akkor mindenképp szeparáld a zöldséget a húsoktól. Ha csak egy nagy fiók van, akkor a húst tedd bele (de ilyenkor is megoldhatod a kérdést egy külön tároló vásárlásával, amit beleteszel a fiókba).

Az üres hűtőnek nem örülünk!

Nemcsak azért, mert az azt jelenti, hogy nincs otthon kaja, hanem azért is, mert az üres hűtő többet fogyaszt. Jobb híján rakj hát bele néhány palack vizet, addig is, amíg sort kerítesz a bevásárlásra.

Forrás: femina.hu

Képek: Thinkstock