Ma van a Betegek Világnapja – 5 hihetetlen gyógyulás és 1 különös látomás

Az egészséget akkor értékeljük igazán, amikor elveszítjük – II. János Pál pápa mélyen együttérzett a betegekkel, és 1992-ben elrendelte, hogy február 11-e legyen a Betegek Világnapja.

Minden komolyabb betegség súlyos csapás a családoknak, de mindig vannak olyanok, akik a legsúlyosabb betegségek poklából is megtalálják a kiutat. Itt van 5 olyan hihetetlen gyógyulás, amit az orvosok is csodaként tartanak számon:

  1. Hónapokig aggódott egész Magyarország Burkus Vanesszáért. A 19 éves lány tavaly nyáron szenvedett autóbalesetet Bulgáriában. 3 hétig feküdt a burgaszi kórházban, mire szülei haza tudták szállíttatni. Sokáig kérdéses volt, felébred-e egyáltalán valaha. Igazi csodaszámba ment, mikor végül már ő maga tudott nyilatkozni állapotáról.

Fotó forrása: Facebook

2. Decemberben írtunk arról az élőhalott lányról, aki sokáig még leülni sem mert. A 22 éves Emelle Lewis megtapasztalta az anorexia legmélyebb poklát, ahonnan nem tér vissza mindenki. A huddersfieldi lánynál 15 évesen kezdődtek a problémák. Minden barátnőjének volt pasija, csak neki nem, emiatt egyre kövérebbnek és rusnyábbnak érezte magát. Hiába volt gyönyörű, a tükörben rondának látta magát. Emiatt elkezdett edzőterembe járni, később vegán és „tiszta” ételekre állt át. Ám ezt annyira túlzásba vitte, hogy a drasztikus fogyás miatt 7 alkalommal kórházban feküdt, és volt, hogy csak 32 kg-t nyomott. Végül az hatott rá, mikor sok volt anorexiás gyógyulását látta Instagramon. Ezek a lányok igazi inspirációt jelentettek számára, megértette, hogy neki is lehet teljesen más az élete. Egyre több lett az életkedve, és szép lassan kigyógyult betegségéből.

3. Amikor valakiről kiderül, hogy rákos betegségben szenved, egy világ omlik össze benne. Ilyenkor a gyógyulást nagyban segíti a családtagok szeretete. 2016-ban mellrákot diagnosztizáltak Nonnie-nál, a nagymamánál. Amikor a nő haja elkezdett kihullani, a 3 éves kisunokája nagyon aggódni kezdett érte. A kislány anyukája meg akarta tanítani a kislányt arra, hogy milyen erősek és csodálatosak a nők, ezért egy különleges fotósorozattal segítették a mama gyógyulását.

Forrás: Bored Panda

4. Egy 44 éves nőben a világ omlott össze, amikor a mellrák legagresszívabb formáját diagnosztizálták nála. Korábban testvérét is elérte a szörnyű kór, és a kemoterápia ellenére belehalt a betegségbe. A nő emiatt elutasította a kemót, és az orvosi marihuánára bízta az életét – és igazi orvosi csoda, hogy meg is gyógyult!

5. Nem csak az embereket, de az állatokat sem kímélik a betegségek, és megható, ahogy az emberek néha még egy madár életéért is mennyit küzdenek. Egy amerikai gezerigó egy rejtélyes sérülés miatt nem tudta kinyújtani a lábujjait, azok lényegében – némi képzavarral élve – ökölbe szorultak. Emiatt nem tudott megkapaszkodni az ágakon, valamint az azokon történő járás is igen bajos volt.A szervezet munkatársai zseniális megoldást találtak ki arra, hogy miként is segítsék a rigó ujjainak természetes pozícióba állását.Apró kartondarabokat vágtak, amelyeket – mint két hótalpat – hozzárögzítettek az ujjakhoz, miután azokat beállították úgy, ahogy állniuk kell. A gezerigó egy-két hétig viselte a furcsa, de hatékony talpakat, mostanra pedig meggyógyult.

Különös látomás, ami a Betegek Világnapjához vezetett

A nem mindennapi történet a franciaországi Lourdes közelében található Massabielle-barlangban indult. Egy szegény körülmények között élő lánynak, a 14 éves Bernadett Soubirusnak megjelent Szűz Mária 1858. február 11-én. A jelenésben a megjelent „Hölgy” hófehér ruhát és vakító fehér köpenyt viselt, égszínkék öv díszítette a derekát, lábain aranyrózsák díszelegtek, kezében rózsafüzér volt. Ezzel a nappal együtt összesen 18 alkalommal jelent meg Bernadettnek, megbánást és engesztelést kérve.
Február 25-én arra szólította fel a lányt, hogy fakasszon forrást a barlangból, majd igyon belőle és mosdjon meg benne. Március 2-án megbízta, hogy szóljon a papságnak, majd március 4-én több, mint tízezren kísérték el a barlanghoz. A forrásnak már a kezdetektől gyógyító jelentőséget tulajdonítottak. Március 25-én elárulta, hogy ő a szeplőtelen fogantatás, azaz a Szűzanya.
4 évvel később templomot kezdtek építeni a barlang fölött, ez 1876-ra lett kész. A forrás mellett fürdő épült. Mivel a jelenés helyén sok csodás gyógyulást tapasztaltak az oda ellátogatok, hamar népszerű zarándokhellyé vált. Kezdetekben csak a környéken ünnepelték Mária megjelenését, majd az 50. évforduló után az egész katolikus egyház ünnepévé vált. 1992-ben kezdeményezte II. János Pál Pápa, hogy ez a nap legyen a betegek világnapja:
„Isten egész népe kellő figyelmet szenteljen a betegeknek, segítse elő a szenvedés megértését”.
Szűz Mária a halál után ígért boldogságot Bernadettnek
Bernadettnek a jelenés után sem volt könnyű sorsa. Az emberek mellett az egyház is sokáig zaklatta, amíg el nem ismerték hivatalosan is a jelenséget. A templom építésének kezdetekor még jelen volt, az ő leírása alapján készült el Szűz Mária márványszobra. 1866-ban kolostorba vonult, ám szenvedései itt sem értek véget. Meg nem értés, betegségek és szenvedés volt itt is a sorsa. Fogadalmát is csak akkor tehette le, mikor betegsége életveszélyessé vált. 35 évesen hunyt el, és amikor 30 évvel később felnyitották a sírját, teste még mindig épségben volt. Ebben az állapotban látható azóta is, most már a templom oldalkápolnájában. 1925-ben boldoggá, majd 1933-ban szentté avatták.

Forrás: magyarkurir, karitasz