7 hely, ahova elvonulhatsz Magyarországon, ha nyugalomra vágysz

A mindennapi hajtás, túlzsúfolt programok kicsinálnak – mutatjuk, hol érdemes itthon megpihenni és élvezni a csöndet.

Mert igen, Magyarország is tele van olyan csodás vidékekkel, ahol ezt könnyedén megvalósíthatod.

Tihany
A Balaton környéke tele van szebbnél szebb vidékekkel. Magyarország egyik legszebb fekvésű települése, hiszen bővelkedik természeti látnivalókból. A híres tihanyi visszhang ma már kevésbé hallható, de téli, csendesebb napokon még mindig tapasztalható. Tavasszal pedig elkezdenek virágozni a levendulák, ezzel gyönyörű lilára festve a tájat, nem is beszélve a levegőben szálló, nyugtató hatású illatról.

Fotó: Wikipédia

Erdőbénye

A Tokaj-hegyaljai vidék egyik legrégebbi települése. A Zempléni-hegység és az Alföld találkozásánál található. A gyönyörű hegyvidéket csodálva megtett séták után megpihenhetünk a fürdőházban, ahol a falu határában eredő gyógyvízforrás gyógyító hatásait élvezhetjük.

Fotó: Wikipédia

Noszvaj

A falu Egertől mintegy 10 percnyire, a Bükki Nemzeti Park déli határánál található. A településen két kastély is található, a De la Motte és a Galassy, mindkettő szállodaként is üzemel. A Gazdaház meglátogatásával pedig egy jómódú gazda életébe pillanthatunk be.

Fotó: Wikipédia

Szilvásvárad

A Bükki Nemzeti Park környékén maradva ellátogathatunk Szilvásváradra is. Gyönyörű erdők, és a Fátyol-vízesés könnyed csobogása adhat számunkra megnyugvást.

Fotó: Wikipédia

Martonvásár

Budapesttől és Székesfehérvártól is 30km-re, a Velencei-tótól 13 km-re található település. Sétálhatunk a Szent-László patak partján, vagy a kastélykertben is, ahol nyáron Beethoven műveket bemutató koncerteket is adnak.

Fotó: Martonvásár

 

Megyer

Az ország egyik legkisebb falva. Az erdővel körül ölelt falut virágos kiskertek jellemzik. Itt rengeteg házat ki lehet bérelni, ahol nyugodtan eltölthettünk pár napot a világtól elzárva. Akár az egész falut is ki lehet bérelni, ha szeretnénk egy romantikus, vidéki esküvőt itt tartani.

Alsópetény

Alsópetény Nógrád megyében, a Cserhát dombjai között található. A Petényi pataknál található Cser tó partján horgászni is lehet. A Gyurcsányi-Prónay kastély parkja védett természeti érték. Templomépülete gótikus, barokk stílusú.

Fotó: Wikipédia

Forrás: A városok Wikipédia oldalai