Lemaradtál az őszi virághagyma ültetésről? Most se késő elkezdeni

Még tele lehet nárciszokkal, tulipánokkal és jácintokkal a kerted tavasszal!

Ki ne szeretné, ha a kertje tele lenne csodás virágokkal tavasszal? Általában ehhez már ősszel el kellene ültetni a hagymásokat, de most sincs késve, aki akkor elhalasztotta. Nem mindenki tudja, de kora tavasszal is lehet ültetni.
Hagyományosan a téli fagyok előtt 5-6 héttel kell elültetni a hagymákat, hogy tavaszra gyönyörű nárciszok, tulipánok, jácintok ékesítsék a kertünket. Lehet ilyenkor azt is figyelni, hogy az éjszakai hőmérséklet 5-10 fok között legyen. Feltétel még, hogy a föld ásható állapotban legyen. Azonban nem kell elkeseredni, ha nem sikerült az őszi idényben megvalósítani ezt a folyamatot.

Fotó: Pixabay

Ilyenkor a legjobb, ha kb. 15 cm mélyen ássuk el a virághagymákat. Ha a föld annyira fagyott lenne, hogy nem tudjuk felásni, akkor próbálkozhatunk azzal a módszerrel is, hogy a föld tetején helyezzük el a hagymákat és kb. a méretüknek háromszorosának megfelelő mennyiségű földdel betakarjuk őket.

Ültethetjük cserépbe is a virághagymákat, majd helyezzük ki a teraszra az edényeket. Ezzel a módszerrel akár azok is élvezhetik a tavasszal nyíló virágcsodákat, akik nem rendelkeznek kerttel.

Fotó: Pixabay

Ügyeljünk arra, hogy milyen anyagú cserépben helyezzük el őket. A terrakotta anyagúak ugyanis a fagyott víz miatt szétrepedhetnek, így érdemes műanyagból vagy bádogból készült változatait használni ebben az esetben

Forrás: Morzsafarm