5 ingyenes lehetőség a reptereken, amelyekre érdemes figyelned, ha utazol

A világ több repterén, így például Londonban, Amsterdamban vagy Frankfurtban is olyan ingyenes szolgáltatásokat élvezhetsz, amikkel sokkal gyorsabban telik majd az idő.

Idegölő lehet, amikor késik a járatunk, vagy egyszerűen csak szerencsétlen a csatlakozásunk, és órákat kell várnunk a reptéren. Érthető, hogy ezt az időt nem tudjuk és nem akarjuk egy helyben ücsörgéssel, vásárlással, vagy folyamatos evéssel tölteni, az ingyenes wifi pedig időkorláthoz kötött, és elég sokszor nem is működik rendesen.

Ám több olyan reptér van a világon, ahol ha felemeljük a telefonunkat bámuló fejünket és körbenézünk, zseniális ingyenes lehetőségekbe ütközhetünk.

Moziterem

Van például a frankfurti, dubai, vagy a san franciscói reptéren is. Ingyen és bérmentve ülhetünk be a terembe, hogy elüssük az időnket egy filmmel.

Múzeum

Vannak olyan repterek, amelyek ingyenes múzeumokat tartanak fenn, így például Amsterdamban, San Franciscóban (ez a reptér nagyon menő lehet, hogy moziterme és múzeuma is van!), Miamiban vagy Minneapolisban.

Kép: Instagram

Jógaszőnyeg

Több reptéren – például Hurghadán – ingyen vehetsz magadhoz jógaszőnyeget, hogy egy kicsit átnyújtóztathasd magad. Egy újjászületéssel ér majd fel!

Ha le tudsz lépni pár órára: idegenvezető

Ha hosszabb ideig kell várakoznod és beleférhet egy kis városnézés, mindenképp érdeklődj az információs pultnál az ingyenes idegenvezetés felől, ugyanis több reptéren is van ilyen!

Simogatnivaló állatok

Tudvalevő, hogy a stresszcsökkentésnek kiváló módja, ha aranyos állatkákat simogathatunk. A lélekölő várakozást kiválóan megédesítheti, ha például egy terápiás kutyát szeretgetünk meg (ilyen kutyus több reptéren is várja a megcincált idegeket), vagy a most már hivatalosan is nagyon menő san franciscói reptéren betámadjuk az ügyeletes reptéri malacot. Van, ahol macska, máshol minilovak várják az utasokat.

Kép: Instagram

Ha mégis vennél pár dolgot: vásárlási tanácsadó

Azért az sem buta ötlet, hogy az üresjáratot arra használd ki, hogy vegyél pár szuvenírt a szeretteidnek, na és persze magadnak. A londoni Heathrow reptéren ingyenesen igényelheted egy “personal shopper” segítségét, aki elkísér téged, és segít abban, hogy ne vásárolj felesleges dolgokat, vagy ne vegyél meg valamit azelőtt, hogy a következő boltban valami sokkal jobbat látnál belőle.

Forrás: bien.hu