10 furcsaság, amit nem tudtál a testedről

Milyen furcsaságokra képes az emberi szervezet, amire nem is gondolnánk?

A testünknek ételre, italra és alvásra van szüksége, hogy életben maradjon. Ezek mind olyan alap dolgok, amiket mindenki tud. De milyen meglepő, vagy szinte hihetetlen dolgokra képes még a testünk? Mutatjuk:

Fotó: Pixabay

1 Hamarabb halunk meg alváshiányban, mint az éhezésben. Éhezni akár hetekig is lehet (gondoljunk csak Gandhi 21 napos éhségsztrájkjára), de az alváshiányba akár napok múltán is belehalhatunk.

2 Az emberi szív 100.000 alkalommal ver naponta. Ehhez képes nem is tűnik soknak a napi ajánlott 10.000 lépés, nem igez?

3 Az emberi test DNS-e 94%-ban egyezik meg a csimpánzéval és 70%-ban a meztelen csigáéval. Jó, jó, a majmos elmélet ismert, no de hogy jönnek a meztelencsigák a képbe?
4 Minden huszadik embernek van egy plusz bordája. Ez általában férfiaknál fordul elő, szóval akkor hogy is van ez az oldalbordás dolog?
5 Az emberi test legnagyobb sejtje a női petesejt, ami kb. 175.000-szer nagyobb, mint a férfiak spermasejtje.

Fotó: Pixabay

6 Az emberi testben található legkeményebb anyag a fogzománc. Kérdés persze, hogy akkor minek kell annyit fogorvoshoz járnunk.

7 A nyelvünk mintázata is egyedi, nem csak az ujjlenyomatunk. Már el is képzeltem lelki szemeimmel, ahogy az ujjaink helyett a nyelvüket lógatjuk a tintába a rendőrségen…

Fotó: Pixabay

8 Minden ezredik csecsemő foggal születik. Szegény anyák…
9 Egy ember élete során kb. 22kg bőr veszít el. És még jgy is marad bőr a képünkön.
10 Az aszpirin és az alkohol is közvetlenül a gyomornyálkahártyán keresztül szívódik fel a véráramba. Na, ezért ne fogyasszuk egyszerre a kettőt!

Forrás: Házipatika