Megvert egy gyereket egy buszsofőr Nyárasdon

Lerángatta a buszról a fiút, aki elterült a földön.

Megdöbbentő incidensnek voltak többen szemtanúi kedden Nyárásd egyik buszmegállójában.  Kora délután egy menetrend szerint közlekedő busz sofőrje a Fő utca egyik buszmegállójában bántalmazott egy 14 éves fiút és egy 53 éves asszonyt is, aki a gyermek védelmére kelt.

Lapértesülések szerint a buszsofőr akkor szólalkozott össze a tinédzserrel, amikor a gyermek jegyet akart venni a buszra.

A sofőr végül annyira bepipult, hogy kiszállt a vezetőülésből, lerángatta a buszról a védekezni próbáló fiút, majd a megállóban bántalmazta – a gyerek a földre került. Egy 53 éves nő megpróbálta megvédeni a fiút, de ő is kapott:  a buszsofőr úgy megütötte, hogy orvosi kezelésre volt szüksége.

Végül járókelők érkezése miatt hagyta abba a sofőr a bántalmazást, majd felszállt a buszra, és folytatta útját, mintha mi sem történt volna…

Fotó: Pexels

A sofőrt kényszerszabadságra küldték, és megtörtént a feljelentés az ügyben. A közlekedési vállalat vezetője így nyilatkozott:

“Az érintett autóbuszsofőrt megilleti az ártatlanság vélelme, az illetékes hatóságoknak kell igazságot tenniük. Amennyiben viszont valóban szemtelen és arrogáns volt, és ne adj isten erőszakra is sor került, akkor nincs miről beszélni, a sofőr nem fog tovább nekünk dolgozni. Minden esetben a működési szabályzatunk és a munkatörvénykönyv szerint járunk el”

Amennyiben az ügy eljut a vádemelésig, és bebizonyosodik a buszsofőr bűnössége, 3 évig terjedő szabadságvesztést kaphat.

Forrás: Parameter