“A klinikai halálból is visszahoztam magam” – Törőcsik Marinak az orvosok szerint bele kellett volna halnia betegségébe

Még mindig alig kap levegőt, egy megfázás is végzetes lehet a művésznő számára.

Az orvosok sem gondolták volna, hogy Törőcsik Mari felépülhet, ám a Nemzet Színésze ismét legyűrte a betegséget. Egy egész évet kórházban töltött, ám néhány hete hazatérhetett velemi otthonába, ahol így nyilatkozott a Bestnek:

“Látják? Megint visszajöttem! Nem olyan könnyű ám engem leírni, én még a klinikai halálból is visszahoztam magam. Most legutóbb kétoldali tüdőgyulladásom volt, amibe elvileg bele kellett volna halnom, azt mondták az orvosok…. Sajnos, az időjárás-változás rossz hatással van rám, hallhatják, mennyire köhögök, azért is vigyázok, hogy meg ne fázzak, mert az végzetes lehet. A Markusovszky körülbelül a tizedik kórház volt, ahol kezeltek, és végre rendbe is hoztak”

Törőcsik Mari, noha hazamehetett, még mindig nincs igazán jól: a tüdőgyulladás után még mindig köhög, és levegőt is alig kap. De él és itt van köztünk, és büszke is arra, hogy mennyire tud küzdeni az életéért:

“Még a halálhíremet is keltették, de szerencsére még élek, mert nem adom meg magam ám olyan könnyen. A nyolcvanas években, amikor először voltam a klinikai halál állapotában, a nagyhatalmú színikritikus, néhai Molnár Gál Péter már előre megírta a nekrológomat.”

Forrás: Blikk