60 ezer forintnyi összegért vett magának kemoterápiás gépet, miután a kórház visszautasította

Azzal küldték el, hogy az intézménynek nincs pénze több készüléket venni.

A 62 éves Steve Brewernél még évekkel ezelőtt diagnosztizálták a bélrákot. Rendszeres kemoterápiára van szüksége, ám a lakhelyéhez közel eső Peterborough City Hospital közölte vele, hogy nem tudják ellátni, mert nincs elég gépük, újat venni pedig, lévén állami intézmény, nincs pénzük.

“Ezek a gépek gyorsabban bejuttatják a kemoterápiás szereket a szervezetbe. Minden egyes kezelés 30-40 perccel rövidebb. Szó szerint visszaadnak az életedből fél órát minden egyes alkalommal”

– magyarázta Brewer, aki ezután nekiállt nézelődni az egyik internetes áruház oldalán. Saját megdöbbenésére is 175 fontért, azaz mindössze 60 ezer forintért talált egy kemoterápiás gépet.

Kép: Youtube

Ám amit ezután tett, az még inkább tiszteletre méltó.

Miután saját pénzéből megvette magának a masinát, egy közösségi adománygyűjtés után vásárolt újabb hatot a kórháznak. Csakhogy a kórház közölte vele, hogy mivel a gépek használtak, nem helyezhetik őket üzembe.

Végül az egyik ápoló segítségével sikerült elérnie a férfinak, hogy a gépek gyártója vizsgálja át és hitelesítse a szerkezeteket. Az meg is tett ezt, méghozzá teljesen ingyen. Így végül mégis megkapta őket a kórház.

Forrás: Bors