Újabb M2 metróbaleset: a Széll Kálmán téren egy mentőautó és tűzoltóautók állnak

Ezúttal gázolás történt, most a Déli és a Deák között nem jár a piros metró.

Amikor ma reggel több ismerősöm is jelezte, hogy ismét nem jár a piros metró, és emiatt nem érnek be időre a munkahelyükre, elsőre arra gondoltam, hogy a tegnapi metróbaleset kapcsán lehet szükség még vizsgálatokra. Aztán megtudtam, hogy most a Déli és a Deák között járnak a szerelvények helyett metrópótló buszok. Ismerőseim pedig kicsit később elmondták, hogy a Széll Kálmán téren egy mentőautó és több tűzoltóautó áll.

*UPDATE: A police.hu információi szerint a Széll Kálmán téri aluljáróban történt a baleset. Eddig tisztázatlan körülmények között 2018. február 8-án 6 óra 5 perckor a Budapest II., Széll Kálmán téri aluljáróban az M2-es metró elgázolt egy nőt, aki az elsődleges információk szerint életveszélyesen megsérült. A rendőrség a helyszíni szemlét megkezdte.

A BKK reggel 6 órakor írta ki, hogy az M2-es metró nem közlekedik a Deák Ferenc tér és a Déli pályaudvar között baleset miatt, később pedig ezt is közzétették:

“A pótlóbuszok mellett ajánljuk a 4-6-os villamos, az M3-as metró és a 9-es autóbusz igénybevételét, illetve alternatív eljutási lehetőségként még a 17-es, az 56-os, az 59-es, a 61-es villamost, valamint a 15-ös, a 115-ös, a 39-es és a 105-ös autóbuszt. Utasaink türelmét kérjük.”

Tegnap az Örs Vezér tere és a Deák tér között nem járt egy jó ideig a metró, szintén baleset miatt. Az utasok szanaszét oltották az eset miatt a BKV Facebook-oldalát.

Forrás: Index, Police