Rózsa György örömmel térne vissza a képernyőre, régi műsorait is visszahozná

Szerinte például a Leg… leg… leg… műsorába biztos, hogy rengetegen jelentkeznének, de a Magyar Elsőket is folytatná.

Mit szólnál, ha Rózsa Gyuri Leg… leg… leg…-je, a Magyar Elsők, vagy a Kapcsoltam ismét képernyőre kerülne? Nem, nem a régi részeket adnák le újra, hanem újakat forgatnának a 70 éves műsorvezetővel.

Rózsa György nagyon örülne neki, elsősorban a Leg… leg… leg…-et kezdené újra, mert szerinte abba több ezren jelentkeznének, hiszen rengetegen szeretnének bekerülni a Guiness Rekordok Könyvébe. De régi álma, hogy a Magyar Elsők is folytatódjon.

“116 rész készült belőle, de eredetileg ­150-et terveztünk. Jó lenne azt a 34-et még leforgatni, ha felkérnének, belevágnék! Persze, már nem lennék annyit az előtérben. Azt vallom, hetvenévesen már nem kell annyit a képernyőn lenni. A fiatal kollégák készíthetnék a riportokat, én pedig feltűnnék egy-két konferáló mondat erejéig.

Szoktam mondani, aki ötven évig kreatív volt, utána ­miért ne lehetne az? Ha az embert olyan anyagból gyúrták, mint engem, nem adja fel, ha néhány évig nem úgy mennek a dolgok, mint előtte!” – nyilatkozta a Blikknek Rózsa, aki azt is elmondta: a mai napig megállítják az utcán és kérdezgetik, miért nem szerepel a tévében.

Annak ellenére, hogy a képernyőn egy ideje már nem látjuk, Rózsa György nagyon is aktív. “Szerintem sosem tudom abbahagyni a munkát, bár most nem vagyok annyira szem előtt, egy könyvön dolgozom. A címe Nem kapcsoltam!, és a rossz dönté­seimről, valamint olyan helyzetekről szól, amelyekben becsaptak, elárultak. Emellett számos dokumentum- és ismeretterjesztő filmnél dolgoztam producerként, sőt, forgatókönyveket is írtam” – mesélte.