A mosdók mennyezetébe rejtik a lopott csomagokat Ferihegyen

Szinte biztos, hogy szervezett maffia áll a háttérben.

Hétfőn számoltunk be róla, hogy a Liszt Ferenc repülőtéren gyakorlatilag tömegessé vált a poggyászok feltúrásának, sőt teljes ellopásának száma. A közelmúltban több külföldi utas, és egy magyar házaspár értékei is köddé váltak.

Gyakorlatilag biztosak lehetünk benne, hogy szervezett lopásokról van szó. A Bors utánament a problémának, és több reptéri dolgozót kérdezett meg. Ők mondták el, hogy a lopások többféle módon történnek, sokszor célirányosan. Egy korábban a reptéren takarító nő szerint az sem akadály, hogy a rakodóknál sem telefon, sem pénz nem lehet munka közben. A kilopott holmikat ugyanis a személyzeti mosdókban az ál­mennyezetben rejtik el. De olyan is volt már, hogy a szellőzőrendszerből esett ki az egyik rakodó.

Kiszúrják, hogy me­lyik csomagot érdemes kifosztani, és azt megjelölik úgy, hogy hajtanak a címkére egy szamárfület.

Előző cikkünkben írtunk róla, hogy egy koreai utasnak annak ellenére fosztották ki a bőröndjét, hogy azt biztonsági lánccal zárta le. A Budapest Airport azt tanácsolja, mindenképp fóliáztassuk a poggyászunkat – 2500 forintba kerül -, habár ez sem nyújt száz százalékos védelmet, mert van, hogy simán felvágják a fóliát is. Mindenesetre a pénzünket és a legfőbb értékeinket semmi esetre se tegyük a feladni való csomagunkba, csak akkor, ha tényleg nem tudjuk megoldani, hogy beférjenek a kézipoggyászunkba.

Forrás: Bors

Kiemelt kép: Instagram