Nincs farsang fánk nélkül, avagy az 5 legnépszerűbb fánk

Ki ne emlékezne a gyermekkor boldog farsangi előkészületeire, ahol a nagyi ipari mennyiségben sütötte a fánkokat, amit porcukorral vagy jó kis házi baracklekvárral fogyasztottunk?

A fánk ma is igen népszerű édesség, a legtöbb gyermek és felnőtt hatalmas mosollyal tünteti el pillanatok alatt a tányérjáról.

Fotó: Pixabay

Íme az 5 legnépszerűbb fánk típus:
1. Szalagos fánk
A retro, az örök kedvenc. Nagyanyáink receptjei verhetetlenek, de szerencsére rengeteg könnyen elkészíthető recept kering az interneten. Ez az a fánkfajta, ami a legtöbb üzletben, még az egészen kicsi boltokban is szinte mindig megtalálható a pékáruk között. Többségében baracklekvárral van töltve, de létezik vanília- és csokipudingos, csokival bevont változata is. A farsang pedig mindig remek apropó arra, hogy mértéket nem ismerve tömjük magunkba.
2. Donut, avagy az amcsi lyukas fánk
Egyre népszerűbb a fánkok piacán, ezt is gyakran megtalálhatjuk a nagyobb élelmiszerláncok boltjainak polcain. Többnyire töltetlenek, csokival vagy cukormázzal bevonva kaphatók. Népszerű változata a rózsaszín, díszítőcukorral bevont fánk.
3. Bismarck
Ez a fánk nem kerek, azonban jó csokis a teteje, és vanília pudinggal van töltve. Hosszúkás alakját nézve úgy tűnik sosem fogy el ez az ínycsiklandó finomság, de sajnos ezt is el lehet pillanatok alatt pusztítani.
4. Túrófánk
A túrógombócra emlékeztető túrófánk olajban sült, jó adag túrót tartalmazó, mégis szivacsosan könnyű fánkfajta, vastag cukorrétegbe forgatva. Egyre több boltban kapható, de fellelhető fagyasztott állapotban is, csak győzni kell kivárni, hogy felolvadjon a csoda finomság.
5. Berliner, minifánk
Ez lényegében a sima szalagos fánk kistestvére. Azt a látszatot kelti, hogy csak egy falat bűnözés, azonban dehogy állunk meg egy darabnál!

Lájk