250 forintért vehetsz magadnak házat a csodás olasz városkában

Ha szeretnéd, hogy legyen egy saját házad egy hegyek közt elterülő, páratlan fekvésű szardíniai településen, akkor itt a remek alkalom.

Az olasz Ollolai városban most 1 dollárért, átszámítva 250 forintért vásárolhatsz magadnak egy saját házat. Ráadásul 200 ingatlan közül választhatod ki, hogy melyiket is szeretnéd.

Fotó: Wikipédia

A település azért ilyen nagylelkű az ingatlanárakkal, mivel lassan az a veszély fenyegeti, hogy szellemvárossá változik. 2250-ről 1300-ra csökkent a lakók száma, alig néhány év alatt. És gyermekek sem nagyon születnek. A polgármester így mesél a település megmentésére irányuló törekvéseiről:

“Büszkék vagyunk őskori eredetünkre. Én azért harcolok, hogy megvédjük különleges tradícióinkat a feledés homályától. Mindig is erősek voltunk és nem engedhetjük meg magunknak, hogy a városunk meghaljon”.

Azért az üzletnek van némi hátulütője is: az eladásra kínált házak elég leharcolt állapotban vannak, és a vevőknek garantálniuk kell, hogy 3 éven belül felújítják a megvásárolt ingatlant, ennek költsége valamivel több mint 6 millió forint. Ám még ezzel együtt is olcsón lehet szert tenni egy ingatlanra. Hárman már vásároltak is házat, és már több mint 100-an érdeklődtek a lehetőség iránt.

Forrás: CNN