Tömegével dobják ki a fekete cicákat, mert nem mutatnak jól a szelfiken

Egy külföldi állatotthon már teljes egészében fekete cicákat gondoz, hiszen ez a szín korábban sem volt népszerű, most pedig végképp nem az.

A fekete színű háziállatok mindig is kisebb népszerűségnek örvendtek, aminek fő oka, bármilyen meglepő, de a babona volt, amellett természetesen, hogy sokan túl gyászosnak vagy unalmasnak tartják ezt a színt.
Egy angliai állatotthon, a The Moggery 40 férőhelyet kínál gazdikereső macskák számára, és mostanra eljutott arra a pontra, hogy mind a 40 vendége fekete. A tulajdonos, a 67 éves Christine Bayka elmagyarázta: ez a szelfiőrület miatt van, ami szerinte leváltotta a babonát a vezető okok tekintetében.
A 21 éve alapított állatotthonban a helyzet minden eddiginél rosszabb, mondja Christine. “Manapság már mindenki szelfiket készít, hogy feltegye a Facebookra. Ez egy nagyon nárcisztikus módja a közösségi médiahasználatnak.”

Azt is elmesélte a Daily Mailnek, hogyan hangzanak az általános beszélgetések a cicákért jelentkező, lelkes örökbefogadókkal: “Rugalmas vagy szín tekintetében?” – “Persze, amíg nem fekete.”

Más állatmenhelyeken is alátámasztják ezt a problémát: mindig a fekete árvákat viszik haza utoljára. A Last Chance Animal Rescue Centre (“Utolsó Esély Állatmenhely”) managere, Amy Buckle úgy fogalmazott: “Amikor jönnek macskát nézni, legtöbbször egyből elhúznak a fekete macskák mellett és odarohannak a bolyhos, zsemleszínű macskákhoz.”

A The Moggery akciót is hirdetett februárra: felajánlották, hogy a fekete macskák gazdijainak állják az ivartalanítás költségeit, cserébe azért, hogy minél többen végeztessék el ezt a beavatkozást és kevesebb fekete cica jöjjön a világra.

Forrás: Daily Mail

Fotók: Thinkstock