3 hónapig volt börtönben nemi erőszak vádja miatt az ártatlan mérnöksrác

Az ártatlanságát bebizonyító üzenetekkel nem foglalkozott a rendőrség.

Manapság a szexuális zaklatásról szóló vádakat még inkább előtérbe helyezik, rengeteg nemi erőszakot elszenvedett nő nyeri vissza bátorságát, hogy felszólaljon a vele történtekről. Ez persze együtt jár azzal, hogy gyarapodnak azok az esetek is, amelyek ártatlanul elítélt, jogtalanul megvádolt férfiakról szólnak.

A 19 éves Connor Fitzgerald ellen is érkezett egy feljelentés még tavaly, így a fiatal mérnököt három hónapra bebörtönözték. Most derült ki, hogy ártatlanul, a múlt héten ugyanis a rendőrség kezére jutottak olyan írásos üzenetek, amelyek a Connorról panaszt tevő “áldozattól” érkeztek (valamilyen ismerőse, barátja lehetett a címzett). Ezekben az írásokban azt fejti ki, hogy minden lehetséges eszközzel tönkre akarja tenni a fiú életét, amiért az elhagyta, ahogy azt is, mennyire élvezte exével a szexet.

A fiút az anyja és a testvére szeme láttára tartóztatták le tavaly novemberben. Elvesztette a munkáját, és hiába, hogy már kiengedték, nem mer emberek közé menni.

“A szívem összetört. Úgy éreztem, bűnös vagyok, amíg az ártatlanságomat be nem bizonyítják. Elrontották az életemet. A házból is félek kilépni, mert mindenki azt gondolja, hogy egy zaklató vagyok.” – mondta a srác.

A rendőrség elnézést kért tőle, amiért nem vette figyelembe a bizonyító erejű üzeneteket, Connor azonban perelni készül.

Forrás és kép Connorról: Daily Mail

Kiemelt kép: Thinkstock