Zseniális trükkök arra, hogyan késleltesd a tejtermékek megromlását

Van köztük, ami egészen furcsának tűnik, de mi alig várjuk, hogy kipróbáljuk.

A tejtermék kényes dolog, és nemcsak nyáron. Ha például épp egy párnapos síelésre készülsz, és szeretnéd valahogy okosan megoldani a dolgot, hogy a hűtődben várakozó tej és sajt ne vesszen kárba, akkor vesd be az alábbi trükköket!

Fehér porok…

Ahogy felnyitod a tejesdobozt, szórj bele egy teáskanál szódabikarbónát vagy egy csipet sót! Ezzel akár egy héttel is kitolhatod a szavatossági időt!

Tejfagyasztó buli!

Ha tudod, hogy a tej hamarosan megromlik, a maradékot később is felhasználhatod, ha lefagyasztod. A sovány tejnek lefagyasztás után semmit sem változik az íze, így akár iható is, a zsíros, teljes értékű tejek pedig a fagyasztóból kivéve ideálisak sütéshez, szószok készítéséhez. Ez a módszer akkor is jól jön, amikor akciósan tudsz nagy mennyiségben tejet vásárolni.

Fotó: Thinkstock

Nem minden sajt jó penészesen

Ezért, ha szeretnéd minél inkább lassítani a sajtjaid penészesedését, teljesen légmentesen csomagold vagy dobozold be őket. Ha igazán biztosra akarsz menni, tegyél melléjük 3-4 szem kockacukrot – ezek még a kósza penészspórákat is magukba szippantják.

Ha eszi a penész, de te is ennéd még

Akkor sem kell még kidobni a sajtot, ha megjelent rajta a penész. Csak távolítsd el a penészes részeket egy ecetbe mártott késsel. Minden vágás után mártsd újra ecetbe a kés pengéjét, így elpusztíthatod a penészt és megakadályozhatod, hogy visszatérjen.

+1 tipp: mint kés a vajban

A vajat mindig jól lezárt tégelyben vagy csomagolásban tárold a hűtőben! Így nem veszi át a többi élelmiszer szagát.

Forrás: kuffer.hu