Hosszú Katinka: Egy kicsit behúzom a féket

Úszóbajnokunk nyilatkozatában fejtegette, mi is a helyzet a versenyzéssel.

Közeleg a 2018-as FFN Golden Tour versenysorozat első, nizzai állomása – egy újabb verseny, amin olimpiai bajnokunk, Hosszú Katinka nem vesz részt. A tervek szerint indult volna a megmérettetésen, ám kedd reggel jelezte a szervezőknek, hogy mégsem áll rajtkőre.

Hosszú klubja nyilatkozatában így beszélt erről:

„Sok dolgot átgondoltam, mérlegeltem az elmúlt napokban az idei versenyzésemmel kapcsolatban, és nemcsak a jelenlegi fizikai állapotom, valamint a sérülésveszély miatt. Mivel most később kezdtem a felkészülést, és a napi edzésrendem is másképp alakul, mint az előző években, természetes, hogy valamelyest változtatok a versenynaptáramon is. Ez nem azt jelenti, hogy egyáltalán nem fogok indulni versenyeken, folyamatosan készülök most is, hiszen imádok úszni, eszembe sem jutott, hogy abbahagyjam. Csak most egy kicsit behúzom a féket, és másképp alakítom a felkészülési időszakot. Amikor elérkezettnek látom az időt, ígérem, ismét ott leszek a rajtkövön.”

Sós Csaba, szövetségi kapitány Hosszú Katinka ügyével kapcsolatban úgy nyilatkozott:

Nem baj, ha pihen, mert 29 éves lesz idén májusban, és az előző öt évben folyamatosan, szinte megállás nélkül versenyzett, a szervezetének biztosan jót tesz, ha lazít egy kicsit.

2018-ban nem lesz világbajnokság, az augusztusi glasgow-i Európa-bajnokságon pedig akkor is indulhat, ha később kezdi el a felkészülését.

Hosszú Katinka és Shane Tusup kapcsolatának válsága az év végén vált nyilvánvalóvá mindenki számára: külön töltötték a karácsonyt, majd nyilatkozatot adtak ki, amiben elismerték, hogy kapcsolatuk megpróbáltatásokon megy keresztül. Az év első heteiben felcsillant egy reménysugár, mikor híre ment, hogy újra Shane segít Katinkának, ám jelenleg nem tudni, van-e esély a legendás páros házasságának megmentésére.

Forrás: Index