Győzike indulatos volt, feljelentette egy megvádolt NAV-os

Gáspár Győző megpróbáltatásai tovább folytatódnak.

A 44 éves showman ellen hónapok óta nyomoznak adócsalás és sikkasztás gyanújával. Most pedig becsületsértésért indítottak ellene eljárást, már ki is hallgatták a Salgótarjáni Rendőrkapitányságon.

Valószínűleg azért tettek feljelentést Gáspár Győző ellen, mert decemberben egy tévéműsorban megjegyzéseket tett a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) egyik osztályvezetőjére, akit nevén is nevezett. A Romantic frontembere feldúltan mesélt kálváriájáról:

“Igaz, hétfőn kihallgattak gyanúsítottként. Ismertették velem, hogy mi miatt jelentettek fel. Azért, amit az adásban mondtam. Lehet, hogy indulatos voltam a kamerák előtt, de igenis tudni akarom, hogy ki vagy kik a felelősök azért, ami a családommal történt. Igazságtalannak tartom az egészet. Ha én is feljelentenék mindenkit, aki rám rosszat mondott, akkor egész évben a bíróságra járnék. Engem sokan mocskolnak, aztán mégsem rohangálok a rendőrségre”.

Győzike párja, Bea asszony szintén értetlenül áll a történtek előtt:

“Én azt gondolom, hogy akinek ilyen felelősségteljes beosztása van, annak vállalnia kell a tettei következményét, és el kell viselnie, ha valaki a nemtetszését fejezi ki. Semmi bántót nem mondott a férjem senkire, azért meg ne büntessék már meg, mert nem elégedett valakinek a munkájával. Én kit jelentsek fel, amikor egész nyáron itthon ültem, sehova nem hívtak dolgozni, és nem volt egy fillérünk sem? Álljon már meg a menet”

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság azt a tájékoztatást adta, hogy becsületsértés vétség megalapozott gyanúja miatt folytatnak büntetőeljárást G. Győző ellen.

A becsületsértés

Becsületsértésnek azt nevezzük, mikor valaki egy másik ember munkakörének ellátásával, vagy közmegbízatásának teljesítésével összefüggésben tesz becsület csorbítására alkalmas kijelentést.

Gáspár Győző önmagát képviseli – mi sül ki ebből?

Dr. Szilágyi Roland is, Győzike ügyvédje elmondta:

“Ügyfelem ebben az ügyben saját magát képviseli. Véleményem szerint az iratban felsorolt pontok nem kifejezetten alkalmasak a becsület csorbítására, éppen ezért a gyanúsítás kapcsán aggályok merülhetnek fel. Azt gondolom, lehet, hogy nem volt helyénvaló Győző megjegyzése a műsorban, ám az osztályvezető hölgy kapcsán olyan véleményt formált meg, amely ugyan valóban egy meghatározott személy munkakörével kapcsolatos, de a becsület csorbítására álláspontom szerint nem alkalmas. Én egyébként nagyon szeretném, ha Győző más ügyeiben is ilyen lelkesen és gyorsan intézkedne a hatóság, mint tette ezt ebben az esetben”

Forrás: Blikk