Meghalt a fiatal magyar szépségkirálynő

Végzett vele rákbetegsége.

Legyőzte rákbetegsége a 2007-es Miss Hungary győztesét, a 34 éves Koller Katalint, aki utolsó erejéig hősiesen küzdött a kórral.

Mint korábban elmesélte, egy csomót fedezett fel a mellében, amivel el is ment mammográfiára.

Ultrahangos vizsgálatot végeztek rajta, de Kata állítása szerint semmit se találtak. Ráadásul a főorvos asszony meg is jegyezte: nem kellene hipochondernek lennie és feleslegesen pánikolnia, hiszen 29 évesen fiatal még egy ilyen betegséghez.

Az a csomó, amivel akkor ment el vizsgálatra, később tényleg eltűnt, hamarosan azonban egyre súlyosabbá váltak Katalin tünetei – húzódott a karja és megállás nélkül köhögött -, s az ekkor elvégzett vizsgálatok derítették ki, hogy rosszindulatú daganata van. Az orvosok el­mondták: a páciens műthetetlen, 4-es stádiumú rákja van, nyirok-, máj-, tüdő- és csontáttétekkel.

“Anyuval arról érdeklődtünk: mit lehet tenni a gyógyulás érdekében? Az egyik orvos ingerülten közölte velünk, hogy nincs szó semmilyen gyógyulásról, csak kergetik a daganatot, és törődjek bele az elkerülhetetlenbe. De én eldöntöttem, hogy nem hallgatok rá, és hogy legyőzöm a kórt. Márciusban kezdődtek a kemoterápiás kezelések. Hat hónapon keresztül, hetente jártam kezelésre, összesen 27 adagot kaptam. Nyárra terveztük a nászutunkat a férjemmel, Dáviddal, ez is elmaradt.” – mesélte Katalin.

Bár a szépségkirálynő mindent megtett, alternatív módszerekkel és életmódváltással is küzdött a gyógyulásért, sőt egy időre tünetmentessé vált, végül – nagyjából egy hete – feladta a szervezete a harcot.

Vasárnap a férje szívszorító sorokkal közölte a rettenetes hírt Katalin Facebookján:

“Nincsenek rá szavak, amivel kitudnám fejezni azt a fájdalmat, amit félemberként egy hete a szívemben hordozok…

Egy hete, hogy Kata szerettei körében, csendben búcsút intett a földi életnek, Lelke békére és boldogságra lelt az angyalok oldalán.

Az a szeretet és bölcsesség, ami Belőle áradt, most tátongó űrként nehezedik ránk…
Képes volt minden pillanatban meglátni a szépet s jót, és minket is arra kért, hogy kövessük példáját akkor is, ha Ő már nem lesz.

Így teszünk, Kincsem, bármennyire is megszakad a szívünk, bármennyire is felfoghatatlan, hogy már nem vagy közöttünk.

Egy Csoda voltál, és fényed sokunk életét beragyogta. Kívánom, hogy ez a fény kísérjen utadon!
Szívünk egy darabját vitted magaddal, de lelked egészét adtad cserébe.

A fájdalmunk idővel csillapodik, de emléked és Irántad érzett Szeretetünk soha!

Kedves rokonok, barátok, ismerősök, ha tehetitek mondjatok Katáért egy imát, gyújtsatok egy gyertyát és idézzétek fel a kedves emlékeket ami örökké összeköt Benneteket.

A gyász-szertartás helyszínét és időpontját hamarosan közölni fogjuk.”

Forrás: Blikk

Képek: Facebook / Koller Katalin