Csecsemőgyilkosság: órákig ült halott babája mellett Marietta Fertőendréden

A nő azt ismételgette, hogy a kislány csak pihen, pedig már foltos volt a bőre.

Vezetőszáron vitték a Győri Törvényszék tárgyalótermébe Mariettát. A törékeny, vékony hangú nőt azzal vádolják, hogy addig rázta 7 hónapos kislányát, míg a kicsi meghalt. Mindezt azért, mert nem tudta elviselni a sírását.

A nő bevallotta, hogy gyógyszerfüggő volt, nyugtatókat és antidepresszánsokat is szedett. Ismerősei szerint alkoholt is ivott. A nő korábban Svájcban élt, és prostitúcióból kereste meg a kenyerét. Abban sem biztos, ki is az apja Kendrának, a kislánynak. Mikor Svájcból hazaköltözött, a Tinderen megismerkedett Miklóssal, akinek később beköltözött fertőendrédi albérletébe. Ismerősei szerint a nő ellátta és látszólag szerette is a kislányát, ám gyakran ivott és erős antidepresszánsokat szedett. Függőség és pánikbetegség alakult ki nála.

A tragédia napján a nőt elvonási tünetek gyötörték. Legalább 8 szemet vett be egy olyan gyógyszerből, amiről nem tudta, milyen hatást váltanak ki. A szakértők szerint az biztos, hogy Marietta ököllel többször megütötte gyermekét, majd addig rázta, míg mozgott. Aztán hasra fektetve a földön hagyta, ő pedig leült az ágy szélére.

Órákig nem hívott segítséget a picihez, a halott babára élettársa talált rá. A férfi, Miklós sírva fakadt, mikor meglátta a csecsemőt. Szomszédjuk szerint már hullafoltok is voltak ekkor a pici bőrén.

“Megölted, mit csináltál vele?”

Miklós hiába kérdezte élettársát, Marietta csak nézett maga elé.

A nő ügyvédje szerint az erős tablettáktól Marietta elájulhatott, így nem biztos, hogy képes lett volna megölni egy csecsemőt. És mivel a házba bárki bejuthatott, és tanú sincs, nem bizonyított, hogy egyedül Marietta volt a szobában, amikor a baba meghalt.

Forrás: Bors