A Vas megyei tanárnő megkérte diákjait, hogy osztályozzák le a munkáját

Ezt hány pedagógus merné bevállalni?

A vépi mezőgazdasági szakgimnázium és szakközépiskolában tanító Babai-Mező Borka nevét korábban nem hallottuk, pedig könnyen lehet, hogy ő az ország legjobb fej pedagógusa.Megkérte a diákjait, hogy osztályozzák le a munkáját. Ezt ezzel indokolta:

“Minden félévben értékeltetni szoktam magamat velük – ha én értékelem az ő munkájukat, nekik is joguk van ugyanehhez! ;-) És valóban értékes visszajelzés”

Bátor húzás ez a magyar közoktatásban.Az pedig még inkább, hogy a tanárnő ki is posztolta Facebookra az osztályzatait. Persze könnyebb úgy posztolni, ha nincs mit titkolni:az átlagok alapján jár a négyes Borkának, aki 15-18 éveseket tanít, és van saját osztálya is.

“Legelégedettebbek a szakmai tudásommal voltatok, legelégedetlenebbek (jogosan) a “rendfenntartási” képességeimmel. Sokan tartanak őszintének és megbízhatónak, viszont a tananyag érdekessé, a módszerek változatossá tétele terén még bőven van mit tennem.”

A tanárnő tavaly év végi és az egy évvel ezelőtti bizonyítványa is fent van Facebookon.

Az első publikus félévi:

A diákjaim (85 fő) értékelték féléves munkámat – és leszek oly bátor, hogy közzéteszem a bizonyítványom. ☺Az erős…

Közzétette: Borka Babai-Mező – 2017. január 8.

Aztán a nyári bizonyítványban mára változás is mérhető. A diákok osztályzatai alapján rontott a tanárnő, de van, amiben javult: kicsivel változatosabban és érdekesebben tanít.

Megkaptam az év végi bizonyítványomat. 65 diák írta meg kérésemre 18 "tantárgyból".Félévhez képest több tárgyból is…

Közzétette: Borka Babai-Mező – 2017. június 11.

Babai-Mező Borka a 444-nek elmondta:

“A szempontrendszeren sokat gondolkodtam, aztán különböző neten talált szempontokat gyúrtam össze a saját fejem szerint. Több dolog miatt is fontosnak tartom. Egyrészt tényleg fontos visszajelzés, amelyet igyekszem figyelembe venni. Másrészt ha én „minősítem” a diákok munkáját – akkor igazságos, ha ők is minősítik az enyémet.

„A kollégáimmal nemigen beszéltem róla… (A diákokkal minden osztályban megbeszélem az eredményeimet. ) Ez a harmadik, amelyet megosztottam a Facebookon, illetve a tantermem ajtaján is kint van nyilvánosan, de egy-két kedves vagy kétkedő hümmögésen túl nem beszéltünk róla.”

Forrás: 444