Pintér Tibor idősek otthonába adná vagy állandó ápolóra bízná édesanyját

Mint mondja, színházi munkája mellett nem tud rá elég időt szakítani.

80 éves Pintér Tibor édesanyja, és mivel egyre romlik az állapota, egyre több segítségre is van szüksége. Rákbetegsége is bármikor kiújulhat, de a veséje is állandóan begyullad, gyakorlatilag lábra sem tud állni.

A színész annyit foglalkozik vele, amennyit csak tud – még édesanyja szellemi frissességét is igyekszik megőrizni versmondással -, de ez így is kevés.

Tibor Pintér (@tibor.pinter.906) által megosztott bejegyzés,

“Nagyon nehezen megy, kellene mellé valaki. Próbálok helyt­állni, a lányom, Janka is sokat segít, de van, hogy hetente csak egyszer jutok el hozzá. Persze ilyenkor is igyekszem kontroll alatt tartani. Próbálunk összefogni, de így is nagyon nehéz.” – mondta Pintér a Borsnak.

A memóriafejlesztő versmondásról a következőt mesélte: “Egykori amatőr versmondóként száz verset tud fejből. Az elméje nagyon friss, csak gyengül, és utál egyedül lenni. Erre keresem jó ideje a megoldást, de

nem adhatom fel az életem, és mondhatom azt, hogy innentől neki szentelem a mindennapjaimat, mert akkor nem tudnánk megélni.

Így nem látok más megoldást, mint egy állandó ápolót vagy az idősek otthona.” – mesélte Pintér, akinek édesanyja szívesen beköltözne egy színvonalas idősek otthonába, legalább mindig lenne társasága.

Forrás: Bors