Halálos svédasztal: mérgezett vacsorát kaptak a magyarok Thaiföldön, egyikük meghalt

Rémálommá vált a thaiföldi nyaralás egy 5 fős baráti társaságnak, egyikük már nem jön haza élve.

Kellemes klíma, pálmafák, homokos tengerpart – Pattaya igazi turistaparadicsom, ám ez a baráti társaság élete legszörnyűbb emlékével utazik haza Magyarországra. Ugyanis egyikük belehalt a súlyos ételmérgezésbe, miután svédasztalos vacsorát evett Pattaya egyik 4 csillagos luxus hotelében. A holttestet most még nem hozhatják haza.

Pattaya sokak számára álom úti cél, ennek a baráti társaságnak azonban rémálommá vált a thaiföldi nyaralás

Forrás: Pixabay

A Külgazdasági és Külügyminisztérium Sajtó Főosztálya nyilatkozatában elmondta:

“Az elhunyt négy barátjával nyaralt Thaiföldön. Svédasztalos vacsorán vettek részt a hotelben, amelyet követően mindannyian nagyon rosszul lettek. Egyikük többszöri újraélesztés után a kór­házba szállítást követően rö­viddel elhunyt. A halál oka fel­tehetően ételmérgezés vagy étel­allergia miatt bekövetkezett szívleállás.”

A thaiföldi szálloda vendégei tömegesen rosszul lettek a vacsora után

Forrás: Pixabay

A baráti társaság tagjai a thaiföldi nagykövetségtők kértek segítséget. Kórházba vitték őket. A Külügyminisztérium ezzel kapcsolatban az alábbi információkat adta:

“A magyar csoport tagjait egy bangkoki nemzetközi kórházba szállították, ahol megvizsgálták, ellátták őket a szükséges kezeléssel, már elhagyták az intézményt. A kórház tájékoztatása alapján valamennyien ételmérgezést kaptak”.

Az még egyelőre nem világos, hogy a szerencsétlenül járt turista halálát ételallergia vagy ételmérgezés okozta, ez majd a boncolás után derül ki. Nem csak az életét vesztett turista és barátai,de mások is rosszul lettek a hotelben a halált hozó vacsora után.

Forrás: Bors