Ezentúl rendszeresen be fogod szórni az ágyadat szódabikarbónával

Hogy a mimet a mivel? – kérdezed talán.

Igen, az ágyadat szódabikarbónával.
Azt talán már hallottad-olvastad egy párszor, milyen jól lehet a szódabikarbónát például a lefolyók vagy a csaptelepek fényesítésére használni, sőt azt is sokfelé terjesztik, milyen jó időnként ezt használni fogmosáshoz: fehéríti a fogakat, fertőtlenít, és szépen ledörzsöli róluk a lepedéket.

Kép: Youtube

De hogy a matracodra is érdemes rászórni rendszeres időközönként, az talán egy kicsit furán hangzik. Pedig a szódabikarbóna különleges folttaszító hatással rendelkezik, nem engedi, hogy a por vagy a folyadékok mélyen beszívódjanak a matracba. A tisztító hatás a szódabikarbóna esetében fertőtlenítő hatással is párosul. Képes elpusztítania baktériumokat, kórokozókat, ezzel együtt pedig a rossz szagokkal is leszámol.

Hogyan csináld pontosan?

Nagyon egyszerű: húzd le az ágyneműt a matracodról, majd alaposan szórd szét rajta a szódabikarbónát. Dörzsöld be egy puha kefe vagy rongy segítségével és hagyd így legalább egy órán át. Ezután porszívózd ki a matracot, lassú mozdulatokkal, hogy a szódabikarbóna minden maradékát eltávolíthasd.

Ha porallergiás vagy…

… akkor érdemes mindezt még gyakrabban, akár hetente kétszer is elvégezned! Meglátod, sokkal jobb érzés lesz azzal a tudattal ágyba feküdnöd, hogy egy teljesen tiszta, fertőtlenített matracon hajtod álomra a fejedet, és azt is észreveszed majd, hogy egyre kevesebbet tüsszögsz, köhögsz.

Szeretnél valamilyen illatosabb változatot bedörzsölni?

Nem probléma! Készíts keveréket 100 g szódabikarbónából és fél liter vízből. Csepegtess hozzá a kedvenc illóolajodból, alaposan rázd össze és szórd be vele a matracot. Ha a keveréket túl nedvesnek találod, adj hozzá több szódabikarbónát, hogy ne áztasd el a matracot! Hagyd hatni pár órán át, majd porszívózd ki a maradékot.

Forrás: kuffer.hu