Sebestyén Balázs életveszélyben volt, azonnal műteni kellett

Délelőtt még otthon játszott a gyerekeivel, este pedig azonnal megoperálták.

Sebestyén Balázst vakbélgyulladás miatt kellett megműteni. A Rádió 1 műsorvezetője a Facebook-on is beszámolt rajongóinak a váratlan operációról:

“Nézzétek milyen szép kompressziós harisnyám van..
Nincs annál szebb, mikor még délelőtt otthon játszol a gyerekeiddel, este pedig azonnal műteni kell, egy begyulladt vakbél miatt!

Úgyhogy kórházban..”

Sebestyén Balázs lábán azért van kötés, mert ezzel a kompressziós harisnyával segítenek megelőzni azt, hogy a műtét után trombózist kapjon.

Nézzétek milyen szép kompressziós harisnyám van..😂😂🙈🙈Nincs annál szebb, mikor még délelőtt otthon játszol a…

Közzétette: Sebestyén Balázs Hivatalos oldala – 2018. január 21.

Korábban írtunk róla, hogy Sebestyén Balázs felesége a gondolataival gyógyult ki egy súlyos betegségből, most kiderült, hogy noha Balázs a műtétet nem tudta elkerülni, de tőle sem áll távol a kissé misztikusnak ható gondolkodás:

“Eljátszottam párszor a gondolattal, hogyha Fucsó játszik Rogerrel, milyen jó lenne ágyból nézni. Van egy kínai mondás, miszerint: „ne kérd, mert megkapod”. Vigyázzatok, mit kívántok magatoknak”

A vakbélgyulladás életveszélyes lehet

Balázs kedden szeretne visszatérni a rádióműsorba. Ez alapján könnyű lenne azt hinni, hogy nem volt olyan nagy a baj, ám ahogy azt Dr. Ketskés Norbert sebész a Blikknek adott nyilatkozatában elmondta, a vakbélgyulladás az életet is veszélyeztetheti:

“A vakbél a bélrendszer egy jellegzetes része, ami be tud gyulladni, ennek a megoldása az esetek 99 százalékában műtét. Ez egy életveszélyes állapot, mert a gyulladás miatt a féregnyúlvány oldala kilyukadhat, aminek következtében a hasüregbe távozik a gyulladt váladék, ez pedig életveszélyes hashártyagyulladást tud okozni. Operálhatják laparosz­kópiával, amit a hasüreg egy ponton történő átfúrásával végeznek, de a leggyakrabban a jobb alhason, ferde irányú 4–10 centiméteres bemetszésen keresztül távolítják el a gyulladt vakbelet. Előbbinél 3–5 nap a gyógyulási idő, utóbbinál akár tíz is lehet”.

Forrás: Blikk