Babos Tímea a legjobb nyolc között az Australian Openen

Jöhet a negyeddöntő.

A magyar teniszező a francia színekben játszó Kristina Mladenovic oldalán legyőzte a Viktorija Golubic, Nina Stojanovic szerb-svájci duót női párosban. Ezzel a legjobb nyolc közé jutottak.

A magyar-szerb páros két szettben győzte le az ellenfeleit, az elsőben 7-5-re, a másodikban 6-2-re. A negyeddöntőben majd a Csan, Hlavácková tajvani, cseh kettős ellen kell játszaniuk.

Babos Tímea így nyilatkozott a győzelemről:

„Nagyon örülök a győzelemnek! Nem volt könnyű az elmúlt néhány mérkőzés, a mai sem volt egyszerű. Az első szettben 4:1-re vezetett az ellenfél, nagyon jól játszott. De úgy gondolom, mi is meccsről-meccsre jobbak vagyunk, ez a legfontosabb. Ennek nagyon-nagyon örülök! Kiki is egyre jobban játszik. Sokat segít a játékának és a magabiztosságának, hogy eredményesek vagyunk. Ma is kifejezetten jól teniszezett, és az eddigi mérkőzéseinken is végig küzdöttünk. Szerintem nem a legelején kell jól játszani. Az a célom a párossal és Kikivel is, hogy meccsről-meccsre, versenyről-versenyre javuljunk. Most így is van az Australian Openen. Boldog vagyok! Az is nagyon fontos, hogy akármennyire is sikeres voltam tavaly, most érzem azt, hogy újra élvezem a párost. Kristinával sokkal jobban megértem Magam a pályán. Ennek nagyon örülök, boldog lehetek! Nyilván kedden érdekes és nehéz mérkőzés vár ránk. De azt is várom! És még a vegyes párosban is pályára lépek. Örülök, hogy kedden két mérkőzést is játszhatok. Ez mindenképpen pozitív. Gyerünk tovább, előre!”

Címlapfotó: Facebook

Forrás: HVG  babostimea.hu