Teljes erejéből ütötte a részeg brit a rendőrt Ferihegyen, a biztonsági kamera mindent felvett

Fejbe vágta az alezredest, majd a földön dulakodott vele.

A Budapesti Nyomozó Ügyészség gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt a 35 éves brit férfit, aki két hete a Liszt Ferenc repülőtéren jogszerű eljárásukban erőszakkal akadályozta a vele szemben intézkedő rendőröket, és bántalmazta is őket.

Az ügyészség szerint az egyik rendőr (aki a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság beosztottja) szolgálati feladatokat látott el a reptéren, amikor a segítségét kérték, mivel egy részeg brit állampolgár az egyik reptéri ruhabolt előtt agresszívan kezdett viselkedni.

A civil ruhában lévő rendőr alezredes odament a férfihez, aki, még mielőtt ő intézkedni kezdett volna, nagy lendülettel fejbeverte. Az alezredes ettől a földre esett. A részeg brit ezután sem állt le, hanem dulakodni kezdett a rendőrrel a talajon. A helyszínre érkezett két törzsőrmester is, akik testi kényszert és bilincset is bevetettek az agresszív viselkedésű férfivel szemben, aki egyiküket ököllel mellkason ütötte.

A rendőrök a brit férfit a határrendészeti előállító helyiségbe kísérték. A vádlott még ekkor is, bilincsbe verve is rúgdosott, egy harmadik intézkedő rendőrt akart elgáncsolni.

A Budapesti Nyomozó Ügyészség a fentiek alapján a férfit két rendbeli, hivatalos személy elleni erőszak bűntette, valamint garázdaság vétsége miatt gyorsított eljárásban bíróság elé állította. 1 év börtönbüntetésre ítélték a részeg britet, a szabadságvesztés végrehajtását a bíróság 3 év próbaidőre felfüggesztette, és Magyarország területéről 1 évre kiutasították az agresszív urat.

A reptéri verekedést a biztonsági kamerák rögzítették, itt nézheted meg.

Forrás: Blikk