Monica Lewinsky a 20 éve történt szexbotrányról: közösségi oldalán idézte fel a történteket

Kedden volt 20 éve, hogy kirobbant a Bill Clinton és Monica Lewinsky szexuális viszonyáról szóló botrány. A tehetős családból származó, most 44 éves Monica 1995 és 1996 között dolgozott a Fehér Házban, ahova családi kapcsolatain keresztül került be. 1996 áprilisában a főnökei Lewinskyt áthelyezték a Pentagonba, mert úgy érezték, hogy túl sokat tartózkodik az elnök környezetében. Monica egy Linda Tripp nevű munkatársának ekkor beszámolt az elnöki szobákban történtekről. Linda Tripp 1997 szeptemberétől rögzítette a Lewinsky és Clinton elnök afférjáról szóló telefonbeszélgetéseiket, így nyert bizonyítékot a szexuális viszony.

Monica Lewinsky 2017 szeptemberében.

Lewinsky kedden a Twitterjére írt a 20 éve történt botrányról:

“Minden évben úgy gondolok január 1-re, hogy ismét eltelt egy év, amit túléltem, átvészeltem, az 1998-as botrány óta. Most, a 20. évforduló alkalmából arra gondoltam, hogy ti is megoszthatnátok velem azokat a nehézségeket, amiket nektek kellett túlélnetek.”

Az együttérző és a történteket megbocsátó kommentek mellett azért még most, 20 év után is több az elmarasztaló hozzászólás. A ma többek között zaklatásokkal szemben ügyködő aktivistaként dolgozó Lewinsky követői sokan emlékeztetik arra, hogy nem érdemel vigasztalást, hiszen annak idején nagyon jól tudta, hogy amit tesz, az nem helyes, és nem Clinton kényszerítette az intim együttlétekre.

Forrás: life.hu

Képek: Getty Images