Meglepő eredmény: kiderült, hány évesen élvezik a legjobban a nők a szeretkezést

Egy friss vizsgálat fedte fel a valóságot, amit kevesen gondolnánk.

Vajon hány évesen lehet a legjobban élvezni a szexet? Tizenévesen, az első próbálkozásoknál? Huszonévesen, a párkeresés hevében? Vagy harminc fölött, amikor már tapasztaltabbak vagyunk az ágyban (is)?

A Happify három hónapon keresztül vizsgált párokat, és arra kérte őket, hogy erre az időre duplázzák meg az összebújásaik számát. Az időszak alatt a szerelmesek kapcsolatát és boldogságát is vizsgálták, utána pedig összesítették az eredményeket. Több szempontot tanulmányoztak, köztük azt is, hogy hány évesen a legélvezetesebb az együttlét a nők számára.

Az eredmény pedig egészen meglepő: a nők 40 és 60 év között élik át a legnagyobb örömöket az ágyban. Ha egész pontos életkort kell megadni, akkor 46 évesen nyílik a legnagyobb esély az emlékezetes együttlétekre.

Ebben az életkorban a legintenzívebb ugyanis az orgazmus.

Szóval tévhit, hogy a szexuális örömöknek a húszas-harmincas évek után leáldozóban lenne. Éppenséggel onnantól kezdődik csak az igazán jó rész!

Emellett egy másik érdekesség is kiderült: azoknál a pároknál, akik hetente egy hancúrozást iktattak be, nem voltak lényegesen boldogabbak vagy felszabadultabbak azok a párok, akik kétszer-háromszor gyűrték össze a lepedőt egy héten. Vagyis már heti egy szeretkezés is nagyban megnöveli az általános elégedettség-érzést és javítja a közérzetet, valamint a két partner viszonyát.

Forrás: femina.hu

Képek: Thinkstock